Izkušnja Erasmus+ prakse medijske produkcije v Avstriji

292

Sedaj že od začetka januarja tega leta (v sklopu Erasmus+ od novembra), opravljam strokovno prakso v podjetju Blue Tomato, ki ima svoj sedež v Avstriji v Schladmingu. Podjetje pa ima svoj sedež v Grazu, ki ima svoj fotografski studio namenjen fotografiranju produktne fotografije za svojo spletno stran. Tukaj v fotografskem studiu opravljam pripravništvo. Blue Tomato je znan po tem, da preko spleta v večini prodaja oblačila.

Bolt Ins JaknaHemlock Bonded Pulover s kapuco

Flame Pulover s kapuco

 

 

 

 

 

Moj delovni dan se prične nekje med pol 8. in 8. uro zjutraj. V večini moji dnevi potekajo
približno enako, vendar vseeno noben ni enak drugemu. Z menoj je super ekipa, ki je vedno pripravljena pomagati in ti seveda tudi kakšno ušpičiti. Najpomembnejše je, da so te vedno pripravljeni naučiti kaj novega.

Ko pridem v službo moram v skladišče po stvari, ki so prispele za fotografiranje za splet.Te produkte razvrstim med oddelke. Za modni oddelek (v katerem tudi sama opravljam
največ dela) pripravim oblačila. Nato je vedno kaj za postoriti dokler se ne prične
fotografiranje na modelih.

Od začetka sem v večini samo preimenovala fotografije v kode in pospravljala oblačila. Kasneje pa so mi začeli zaupati tudi samo fotografiranje. Po fotografiranju v Photoshopu obdelamo fotografije in jih pripravimo za splet.

Zraven vsega dnevnega dela pa je tukaj še vedno kaj za narediti v sklopu marketinga. Česar je Neja, s katero sva tekom prakse postali že pravi prijateljici, vedno najbolj vesela.

Tukaj sem obnovila staro znanje in osvojila novega. Kar pa je najpomembnejše je, da sem
postala bolj natančna, česar pa mi je moram priznati prej primanjkovalo.

Sara Kolar, študentka programa Medijska produkcija Višje strokovne šole Academia Maribor