“Job-Shadowing” v LEO Innovation Lab na Danskem

297

V okviru programa Erasmus+ Staff Mobility smo se udleželili “Job-Shadowing” programa v LEO Innovation Lab – podjetniškem generatorju na Danskem.

LEO Innovation Lab je neodvisna enota, ustanovljena s strani farmacevtskega giganta LEO Pharma, kot del strateško dolgoročne odločitve za fokus na potrebe pacientov prihodnosti. Ne razvijajo zdravil, vendar razvijajo kako lahko nove storitve vplivajo na boljše zdravje ljudi.

LEO Innovation Lab je bil ustanovljen z namenom ustanovitve novih agilnih organizacij oziroma start-upov, ki lahko nove storitve na trgu testirajo in razvijajo hitreje. LEO Lab ima na voljo več kot €80mio sredstev za razvoj novih storitev. Unikaten način razvoja novih organizacij v 100 dneh od ideje do produkta oziroma storitve, jim mogoča, da letno ustvarijo veliko novih zgodb.

Ker je LEO Pharma v celoti v lasti LEO Fundacije in nima lastnikov, se vsi dobički reinvestirajo v razvoj novih rešitev za podporo njihovega poslanstva: pomagati ljudem do boljše kože.

Na VSŠ Academia bomo njihove izkušnje uporabili pri predmetu Podjetništvo, kjer študentje izdelajo in zagovarjajo poslovne načrte vezane na storitve ali produkte posameznih študijskih programov.

12244814_142494449441417_1722423166507872039_o