Ko Kanarijanc postane Mariborčan, Argelijeva Erasmus+ izkušnja

78

Bilo je leta 2018, ko sem na Univerzi Las Palmas v Gran Canarii opravljal magisterij iz trženja in mednarodnega trgovanja. Po čudovitih izkušnjah na Poljskem med mojim prvim študijskim programom Erasmus+ sem se odločil, da se prijavim še enkrat, vendar tokrat kot pripravnik.

Vedno sem vedel, da se bom nekega dne preselil nazaj v Gran Canaria in razvil svojo poklicno kariero v domačem kraju. Tiste dni pa sem imel močan občutek, da se prijavim za ta program, saj vem, da takšne priložnosti pridejo samo nekajkrat v življenju.

Prvi izziv, s katerim sem se moral soočiti, je bil najti podjetje za opravljanje pripravništva. Iz prejšnjih let sem se naučil, da je najpomembnejše dejstvo, v tem primeru, pripraviti dober življenjepis, ustvariti profil »eramusintern.org« in vsaki dan iskati nova delovna mesta na spletni strani. Moram reči, da sem bil zelo srečen, ker sem po nekaj tednih našel popolno mesto za pripravništvo glede na moj poklicni profil.

Kot študent trženja sem vedel, da mi bo delo v izobraževalni ustanovi, kot je Academia, na področju globalnega marketinga, dala možnost, da razvijem vse teoretične in praktične spretnosti, ki sem se jih pridobil med študijem. To je bil glavni razlog, da sem se prijavil na razpisano mesto za pripravnika pri Academia in na srečo so se po nekaj Skype srečanjih odločili, da zaupajo mojemu profesionalnemu profilu ter, da skupaj začnemo novo avanturo.

Takoj, ko sem se ustalil v Mariboru, sem začutil posebno vzdušje in povezanost z mestom ter ljudmi. Maribor je sicer eno izmed večjih mest v Sloveniji, vendar imaš takoj občutek kot, da poznaš vsak kotiček mesta, saj lahko do vsakega kraja prispeš v manj kot 15 minutah hoje. To je nekaj, kar resnično cenim pri mestih.

Resnično skušam izkoristiti vso znanje in delovne metode, ki se jih učim skozi to izkušnjo, in čutim, da bom vedno del tega mesta. Slovenija je zares skrit dragulj za raziskovanje. Zato vabim bodoče študente in pripravnike, da raziščejo to čudovito državo.