Pripravništvo v zgodovinski Pragi

Komercialist

Sva Mukhbir Singh in Ramneek Singh in sva študenta Višje strokovne šole Academia Maribor. Pripravništvo v programu mobilnosti Erasmus + je odlična priložnost za doživljanje novih stvari, potovanje v prostem času, izboljšanje jezikovnih spretnosti, spoznavanje različnih kultur in še veliko več!

Maja 2019 sva dobila odlično priložnost, da se udeleživa pripravništva v okviru programa mobilnosti Erasmus +, ki ga financira Evropska unija in krije vse stroške potovanja. Odločila sva se, da greva v Prago na Češko in delava za podjetje MK Trans Trade s.r.o. Za najino mesto pripravništva sva izbrala Prago, glavno mesto Češke republike, saj je v središču Evrope in sva že pred tem slišali o njenih lepih zgodovinskih zgradbah in zanimivi kulturi.

V Pragi sva pristala sredi maja. Takoj sva videla pravo lepoto mesta. Zgodovinsko mesto z zelo dobro razvitim prometnim sistemom, ki je zelo poceni tako kot drugi stroški bivanja v Pragi. Če ste vsakodnevni uporabnik javnega prevoza, lahko dobite vozovnico za 90 dni za običajno ceno 550 CZK (22 €). Obstaja več možnosti za ogled mesta, na primer z avtobusom, tramvajem ali vlakom. Že v prvem tednu bivanja sva našla prenočišče po razumni ceni in prijavila svoj nastanitveni naslov v tuji policijski pisarni, Olšanská, Praha v Pragi.

Praga je zelo raznoliko mesto z različnimi ljudmi in mešano kulturo, ki se kaže tudi v hrani. Različne kulturne in regionalne jedi so na voljo po razumni ceni.

Osebje na našem delovnem mestu je bilo zelo prijazno in podporno. Sprejeli so naju s sladkimi češkimi besedami »Dobry den«. Tekoče so govorili tudi angleško, tako da se nisva soočala z vprašanji jezikovnih ovir. Delo ni bilo težko. Večinoma sva delala na računalniku, hodila na sestanke in uživala v opravljanju najinega dela.

 

Vsem študentom svetujeva, da izberejo program Erasmus+ in Prago kot novo destinacijo za več učnih in življenjskih izkušenj.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X