Surabhini prvi dnevi v Nemčiji

Turizem

Zahvaljujoč programu Erasmus+ sem po drugem letu študija na višji šoli Academia dobila možnost, da opravljam Erasmus+ pripravništvo v tujini. Že od prvega dne, ko sem se odločila za študij dvojne diplome iz poslovnega turizma, sem si želela raziskati in pridobiti nekaj poklicnih izkušenj. Sedaj, ko sem končala drugi letnik, sem dobila priložnost, da realiziram opravljanje pripravništva tukaj v Nemčiji.

Ta čudovita dežela, ki ni daleč od Slovenije, je pravi primer, kako se lahko družba, ki temelji na multikulturnosti, konkurenčnosti in učinkovitosti njihovih državljanov izboljša ter napreduje. Ljudje iz vseh koncev sveta prihajajo v Nemčijo, da bi imeli boljše življenje in lahko čutite to kulturno mešanico na ulici, ki me je zelo impresionirala. Toliko različnih kultur, jezikov, različnih vrst restavracij in kulturnih izrazov, da sem bila resnično očarna in hkrati navdušena, da začnem s to avanturo.

V Mettlach, moje novo mesto, sem prišla nekaj dni pred začetkom pripravništva, da se prilagodim novemu mestu, kjer sem najprej raziskovala najbolj osnovne trgovine, kot so najbližji supermarket v bližini mojega stanovanja in druge zanimive kraje, kot so mesto, parki in jezera. Moja nova nastanitev je malo oddaljena od mojega delovnega mesta, a zahvaljujoč različnim možnostim javnega prevoza lahko pridem do službe v manj kot 15 minutah.

Na moj prvi dan pripravništva, sem bila navdušena in tudi malo živčna. Mentor me je seznanil z vsemi člani osebja, ki so me sprejeli s toplim srcem, za kar bom vedno hvaležna. Potem so mi pokazali moj delovni prostor in predstavili različne naloge in odgovornosti, ki jih bom imela v teh mesecih. Prav tako sem dobila zelo dober vtis o delovnem vzdušju.

Vsak dan se učim novih veščin in resnično verjamem, da mi bo vso znanje in pridobljene izkušnje pomagalo premagati izzive v prihajajoči prihodnosti. Mettlach je turistično mesto, ki ga vsak dan obišče na tisoče ljudi. Je naraščajoče turistično mesto na jugozahodu Nemčije, ki mi bo pokazalo, kako pomembno je poznati turistično industrijo in se razvijati ter rasti v zahtevnem delovnem okolju.

Verjamem, da mi bo ta avantura pomagala pridobiti ne le delovne izkušnje, temveč tudi življenjske spretnosti, ki bodo ostale z mano za vse življenje.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X