Tudi v Mariboru se da normalno sklepati posle

Ekonomist

Študent: Simona Mandl

Simona Mandl, center menedžerka Europarka in diplomantka Višje strokovne šole Academia

Rada se sprehajam po mariborskih ulicah in naravi, ki nas obdaja. Sem Štajerka po srcu in duši, zato sem vesela, da lahko ustvarjam v domačem okolju. Zadnje se sicer že nekaj časa pogumno bojuje s poslovnim mrkom, preostala Slovenija pa nas pozna predvsem po »ta vijol’čnih«. Ampak Maribor se ne da, vztrajno, čeprav morda počasi, korakamo naprej. Nekateri so skeptični, mene pa navdaja optimizem.

Iskanje rešitev in pravilne odločitve so težki. Pogum in entuziazem spremljajo tudi padci. Vendar se je treba pobrati in iti naprej. V Europarku smo vedno razmislili o tem, kako naprej, ter se iz napak učili.

Kljub temu, da nas v Europarku spremljajo dobri poslovni rezultati, ni tako preprosto, da bi lahko formulo uspeha preprosto preslikali še na kakšno drugo področje. Iz izkušenj pa vem, da je treba sprejemati prave odločitve, graditi je treba počasi, vztrajno, odgovorno. Potem je tu še prilagodljivost, nastopati pa je treba proaktivno.

Če izhajam iz našega nakupovalnega središča, dajemo obiskovalcem to, kar si želijo. In dosegamo dober obisk, zadovoljne obiskovalce in dobre poslovne rezultate. Vendar v to vlagamo izredno veliko truda, izvajamo raziskave, kaj si obiskovalci želijo in kaj potrebujejo, ter sledimo rezultatom, ki nas vodijo v zagotavljanje potreb obiskovalcev.

In verjamem, da si želijo in potrebujejo tudi živahno dogajanje v središču Maribora. Če se le spomnim Siddhartinega koncerta ob naši 15-letnici avgusta lani. Mariborčanov se je trlo, uživali so v dogajanju mestnega jedra in vsi smo lahko občutili zadovoljstvo ob tem, kako je zaživelo mesto.

V prihodnosti si želim aktivnega, dinamičnega in poslovno pisanega Maribora. Redko pa se kaj zgodi kar samo od sebe. Za uspehom stoji odločna in odlično povezana ekipa z vizijo in strategijo, ki z delom dosega rast trgovskega središča. Pričakujem in veselim se, da bo prihodnost Mariboru prinesla pozitivna gospodarska gibanja in višjo stopnjo zaposlenosti, h kateri pripomoremo tudi mi.

In prav s to družbeno odgovornostjo si prizadevamo za spodbujanje in razvoj okolja ter skupin, ki to potrebujejo. Ne moreš ustvarjati z zaprtimi očmi, pri čemer ti je vseeno za to, kaj se dogaja okrog tebe. Delujemo kot družba in družbo je treba graditi, krepiti, spodbujati. In tega si želim za Maribor in Mariborčane – da bi samozavestno in odločno stopili naprej ter motivirani ustvarjali z optimizmom in zaupanjem v prihodnost.

Objavljeno v Častniku Finance.si, 11. aprila 2016

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X