Usposabljanje osebja v Salvadorju

31

V sklopu projekta mobilnosti med programskimi in partnerskimi državami programa Erasmus+ se je sodelavec Academie, Matej Tisaj udeležil odhodne mobilnosti za osebje, ki je potekala med 13. in 24. decembrom 2019 na partnerski instituciji »Universidad Tecnologica El Salvador« (UTEC) v državi Salvador.

Po dohodni mobilnosti osebja in študentov smo vrnili obisk instituciji v Centralni Ameriki z namenom uskladitve nadaljnjega sodelovanja pod programi mednarodne mobilnosti in skupnega razvoja novih projektov pod programom Erasmus+. Dodatno smo v sklopu aktivnosti delili dobre prakse na različnih področjih delovanja šole. Izkušnje in znanje smo izmenjavali na aktivnostih z vodji študijskih programov medijske produkcije, ekonomije in jezikovne šole, dobre prakse pa smo izmenjali tudi z vpisno službo. Del aktivnosti je bil namenjen tudi spoznavanju in nagovoru študentov, ki se vključujejo v programe mednarodne mobilnosti.

Kljub temu, da Salvador velja za manj varno državo tretjega sveta, so gostitelji in prebivalci izkazali izredno gostoljubnost in toplino, univerza UTEC pa se je z 25 000 študenti izkazala za izjemno kvalitetno in družbeno odgovorno institucijo, s katero se veselimo sodelovanja na prihodnjih projektih.