Odkrivanje zanimivosti Maribora v času Erasmus+ študijske izmenjave

Komercialist

Študent: Jessica Denisse Martinez Eguizabal

Zdravo, moje ime je Jessica Martinez in prijaham iz Salvadorja.

Mojo pustolovščino, udeležbo na študijski izmenjavi Erasmus +, sem pričela načrtovati, ko so se nekateri sošolci pogovarjali o možnostih za štipendiranje šolanja v drugih državah po svetu.

Od takrat naprej sem si želela obiskati ter spoznavati druge kulture po različnih državah. To sem dojemala kot priložnost, da potujem po svetu ter, istočasno, nadaljujem svoj študij.

Ko sem se prvič prijavila na razpis, nisem izpolnjevala vseh zahtev za štipendijo. Študentje in študentke prvih letnikov še ne morejo koristiti možnosti za izmenjavo. Kljub temu, nisem izgubila upanja. Redno sem se učila ter izboljševala moje spretnosti ter se veselila, da se bom nekega dne udeležila izmenjave.

Trenutek je napočil, ko sem pričela s pripravami na specializacijo. Videla sem novo priložnost za prijavo na izmenjavo in jo izkoristila. Na srečo sem izpolnjevala vse pogoje.

Že preden sem se vpisala na študij na naši univerzi, sem vedela, da bom nekoč obiskala Slovenijo, ker sem pridno raziskovala kulture in države po svetu. Slovenijo sem dojemala kot resnično lepo državo, z lepim vremenom, obilo zelenih površin, kjer živijo prijazni ljudje. Sošolec mi je pred izmenjavo povedal veliko lepih stvari o državi.

Sedaj, ko sem tukaj, lahko potrdim, da drži vse kar mi je povedal. Kljub situaciji, ki je nastala zaradi pandemije, sem doživela veliko lepega, izkušnja sploh ni bila slaba. Obiskala sem edinstvene kraje, ki se jih v naši državi ne najde, ter spoznala ljudi, ki so mi predstavili državo ter njihovo kulturo in podprli na moji poti.

Moja izkušnja na Academii je bila izjemna. Ko sem se udeležila predavanj in vaj na Academii, sem se počutila kot del osebja. Predavateljice in predavatelji so zelo prijazni.

Še posebej mi je bilo všeč, da se nismo učili le o teoriji, ampak smo tudi opravljali praktično delo, saj tukaj resnično želijo, da spoznamo, kako delujejo v resničnem življenju.

Maribor je majhno mesto in tukaj imate na voljo vse kar človek potrebuje: hribe in gore za pohode, prelepo reko Dravo, ki je blizu centra ter parke in ulice za kolesarjenje, na katerih se človek počuti varno. Našla sem tudi veliko lokacij, kjer se najde oddih in kaj dobrega poje.

Veliko zgodb se nahaja kar za vogalom. Večina ljudi razume in govori angleško, zato mi komunikacija ni predstavljala problem.

Sedaj, ko se vračam domov, želim vsem povedati, da te pustolovščine ne bom nikoli pozabila. Pridobila sem veliko izkušenj v teh treh mesecih. Ne znam si predstavljati, kako bo, ko ponovno obiščem Slovenijo-

Rada bi se zahvalila vsem, ko omogočajo programe za izmenjave, ker so mi omogočili, da sem uresničila svoje sanje.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.