Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.

  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Naroči me na brezplačni posvet

Izpolnite spodnji obrazec za brezplačni posvet. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije.

  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SPLETNI INFO DAN 

četrtek, 22. avgust 2024 ob 18. uri

Jezik predavanj V slovenskem ali angleškem jeziku

EngTech Standard

Diplomanti BTEC HND Engineering zadostijo študijskim pogojem za pridobitev standarda Engineering Council Engineering Technician.

Engineering Council

Akreditacije programa

Študijski program Strojništvo je javno-veljavni program akreditiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije (Ur. l. RS 117/2007).

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS

Dvojna diploma

Vzporeden študij v javno-veljavnem programu za pridobitev dveh diplom Slovenije in Velike Britanije.

Pearson BTEC Higher National Diploma Engineering (Mechanical Engineering)

Bazične mehke veščine in spretnosti

Bazične mehke veščine in spretnosti

Osvojili boste mehke veščine poslovnega komuniciranja v domačem in tujem jeziku, organizacije in vodenja ter podjetnosti in ekonomike informacijsko-inženirskih projektov.
Način izvedbe študija razvija Vaše timske sposobnosti, sposobnost javnega nastopanja, kritičnega razmišljanja in problemskega reševanja nalog.

Osnove strojništva

Osnove strojništva

Spoznali boste osnove materialov v strojništvu, varnosti pri delu in varovanje okolja, osvojili tehnične predpise in se usposobili za načrtovanje proizvodov.

Osvojili boste pincipe strojnih elementov in osnov mehanike ter elektrotehnike.

Orodjarstvo

Orodjarstvo

Osvojili boste veščine snovanja in konstruiranja orodij ter spoznali inženirska načela izdelave in vzdrževanja orodij s programsko opremo Catia in SolidWorks.

Industrija 4.0

Industrija 4.0

Spoznali boste načela kakovosti in zanesljivosti procesov, osvojili inženirska načela strojne mehanike, tehnologije in energetike za uspešno zaposlitev in delo v Industriji 4.0 .

Ugodnosti tekom študija

  • Brezplačna programska oprema
    Office365, Google Apps, CatiaV5, SolidWorks, Inventor, AutoCAD, Fusion360

Nadpovprečna uspešnost in zaposljivost diplomantov

Več kot 25 let izobražujemo in zaposlujemo za evropske potrebe

Edina višja strokovna šola s slovensko in britansko akreditacijo za pridobitev dveh diplom

Edina zasebna šola z diplomo odličnosti po modelu odličnosti Skupnosti VSŠ

Pismo podpore skupine BMW študijskemu programu

Rezultat iskanja slik za bmw group

»BMW zaposluje okoli 9000 ljudi neposredno v Veliki Britaniji, večinoma v štirih proizvodnih kapacitetah ter treh prodajnih in storitvenih družbah. Naša vlaganja v veščine zaposlenih so enormnega pomena in se izvajajo v različnih oblikah od coachinga, mentorstva do formalnih izobraževalnih programov, vključujoč naše pripravniške in višješolske programe, ki so edini največji vir bodočih talentov zaposlenih ter so programi za obstoječe zaposlene.«

Skupina BMW tudi sama izvaja mednarodni višješolski program BTEC Level 5 Higher National Diploma in Engineering v Veliki Britaniji, tako kot Višja strokovna šola Academia Maribor edina v Sloveniji, slednja skupaj z javno-veljavnim višješolskim študijskim programom Strojništvo.

»Ta program omogoča diplomantom, da napredujejo v številna delovna mesta, med drugimi kontrolni inženir, vodja procesov, vzdrževalni tehnik in planer. Program omogoča primeren nivo znanja in veščin, dosega potrebe podjetja in posameznika ter zagotavlja, da so zaposleni ustrezno vešči za delo in zmožni dosegati standard, ki ga industrija pričakuje.«

“Program tudi podpira posameznika pri nadaljnem formlanem izobraževanju” je v pismu podpore zapisal Simon Farrall, vodja pripravništev in strokovnih usposabljanj pri BMW UK.

Miha Ajster, diplomant programa Strojništvo osvojil 1. mesto na državnem tekmovanju

Izjemno ponosni smo na našega diplomanta programa Strojništvo, Miho Ajstra, ki je na državnem tekmovanju v okviru 29. Tehniškega posvetovanja vzdrževalcev Slovenije s svojim diplomskim delom zasedel 1. mesto!

Diplomsko delo z naslovom “Zakonodaja in standardizacija na žičniških napravah za prevoz oseb – krožno kabinska žičnica Pohorska vzpenjača” je pripravil pod mentorstvom predavatelja dr. Darka Friščića.

X