Poslovni zajtrk delodajalcev in študentov Academie – Veščine in spretnosti za poklice prihodnosti – torek, 20. september 2022 ob 9. uri

V sodelovanju s Skupnostjo višjih strokovnih šol Republike Slovenije in  Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor vas vljudno vabimo na Poslovni zajtrk delodajalcev in študentov Academie: Veščine in spretnosti za poklice prihodnosti

Sveži podatki portala LinkedIn, ki združuje skupnost že skoraj eno milijardo zaposlenih kažejo, da so se zahtevane spretnosti in veščine za delovna mesta od leta 2015 spremenile kar za četrtino ter da je pričakovati še eno tako obsežno spremembo v naslednjih petih letih. To pomeni, da se naše zaposlitve spreminjajo brez da jih zamenjujemo.

V Sloveniji pa je v vseživljenjsko učenje vključenih rekordno nizek delež zaposlenih, le 8,4%. Skoraj dve tretjini zaposlenih danes v Sloveniji razmišlja o drugi zaposlitvi. Uspešna podjetja, ki vlagajo v karierni razvoj zaposlenih v povprečju kader zadržijo 2-krat dlje.

  • S kakšnimi inovativnimi pristopi lahko v današnjem času pridemo do kakovostnega kadra?
  • Kakšna je vloga gospodarstva pri izobraževanju zaposlenih in mentorstvu študentov?
  • Kako lahko višje strokovno šolstvo ustvarja dodano vrednost pri izpopolnjevanju (“up-skillingu”) zaposlenih?
  • Kakšna naj bo stimulacija države za večjo vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje?
  • Kaj so potrebne veščine in spretnosti za poklice prihodnosti?

Vabljeni, da se nam pridružite na poslovnem zajtrku z izjemnimi gosti, v torek, 20. septembra, od 9.00 do 10.30, v prostorih Višje strokovne šole Academia Maribor, Glavni trg 17B v Mariboru.

Prijava na dogodek

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X