Štipendijski sklad Academie: Študirata 2 za znesek 1

Kot vemo je zaradi večletne gospodarske krize, ki je prizadela zlasti Severovzhodno Slovenijo, študij postal nekaterim študentom finančno vse težje dostopen.

Štipendijski sklad je namenjen lajšanju finančnega bremena študentov.

S tem bi radi omogočili študij čim večjemu številu študentov, saj je investicija v znanje še zmeraj najboljša dolgoročna investicija v življenju.

Današnja družba se je znašla v času, ko namenimo premalo posluha drugim, v času ko smo vsak dan bolj primorani gledati na sebe in svoje lastno preživetje. Na žalost se v teh včasih tudi študenti vedno pogosteje znajdejo v stiski in zato potrebujejo pomoč pri vključevanju v procese pridobivanja znanj in veščin, ki vplivajo na dvig njihove zaposljivosti in ustvarjanja družbenega dobra na vseh področjih.

Temu poslanstvu sledimo tudi v Academii. Svojim študentom skušamo pomagati in jih razumemo, ko jim povedo, da jim za študij primanjkuje denarnih sredstev. Zato smo v letu 2015 ustanovili Štipendijski sklad Academia v katerega smo za študijsko leto 2015/2016 namenili 290.000 EUR. S tem želimo približati možnost študija tistim, ki si zaradi omejenih finančnih sredstev ali celo brezposelnosti investicije v študij ne morejo privoščiti.

V študijskem letu 2015/2016 bosta za ceno ene šolnine na Višji strokovni šoli Academia tako lahko študirala dva študenta. Pogoj za pridobitev štipendije je, da se na študijski program Višje strokovne šole Academia vpišete skupaj s prijateljem, sodelavcem ali sorodnikom. Academia bo ob vpisu obema priznala štipendijo v višini 50% šolnine v prvem letu študija.

Vse kar morate narediti je, da do 30. septembra na vpis s seboj pripeljete še eno osebo. Za pridobitev štipendije ni potreben vpis v enak študijski program.

Opomba: število prostih mest je omejeno.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X