Pospeševanje prodaje v podjetju X

Komercialist

Študent: Rebeka Ptiček

Rebeka Ptiček je diplomantka Višje strokovne šole Academia Maribor, program Ekonomist - modul Komercialist. Svoje diplomsko delo je zagovarjala aprila 2023.

PDF

Diplomsko delo Rebeka Ptiček

Dandanes se srečamo s prodajo praktično na vsakem ovinku, pa naj gre za prodajo blaga v trgovini ali za prodajo storitev, navsezadnje prodajamo tudi sami »sebe«, da bi dosegli odobravanje oziroma potrditev bližnjih, delodajalcev, sodelavcev ali tujcev.

Zaradi pomembnosti prodaje so se v letih razvila orodja, ki jo še povečujejo oziroma pospešujejo, imenujejo se orodja za pospeševanje prodaje. Ker sama delam v prodaji in me to zelo veseli, sem se odločila, da želim v svojem diplomskem delu pisati o tem in si zadati nove »izzive« ter pridobiti še veliko novih izkušenj in znanj.

Kakovost prodaje je odvisna od našega truda, ki ga vključimo vanjo, in zmeraj novega učenja. S časom prihaja do sprememb in tako se tudi želje in pričakovanja kupcev iz dneva v dan spreminjajo. Zato je pravilno, da gremo tudi mi s časom naprej in iščemo nove načine, ki bi nam pomagali pri zadovoljevanju potreb in želja naših strank.

Žal pa se veliko podjetij ne zaveda, kolikšno podporo in zaupanje bi si lahko pridobili s številnimi orodji za pospeševanje prodaje, ki se pojavljajo na trgu. Veliko se govori o kvaliteti ali kvantiteti, kaj je naša prioriteta – da bomo delali temeljito, natančno in si bomo za to vzeli čas, da bodo stvari na koncu izpadle točno tako, kot so si stranke zamislile, in bomo posledično s tem na dolgi rok pridobili veliko zadovoljstva, zvestobe in tudi dobička.

Vse je odvisno od naših želja in pričakovanj … Če želimo dolgoročno biti uspešni in zaželeni, je kakovost zagotovo tista, ki bi morala biti na prvem mestu. Samo zadovoljna stranka se bo z veseljem vračala k nam in koristila naše usluge še večkrat, kot je bilo prvotno načrtovano. Posledično bodo za nas zvedeli še njeni bližnji, in tako se lahko naš krog prepoznavnosti širi in širi.

Konec koncev je vsaka stranka naš kruh, koliko jih bomo obdržali, je odvisno od nas samih. Pomembno je, da se zavedamo, da ni hujšega, kot je slab glas, ki se sliši v deveto vas. Še posebej v današnjih dneh, ko je konkurenca iz dneva v dan večja.


 

Diplomsko delo Rebeka Ptiček

PDF

Diplomsko delo Rebeka Ptiček

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X