Bodoči medijski producenti opravljajo vaje avdio produkcije v glasbenem studiu B.A.S.E.

472

Študenti medijske produkcije v okviru predmeta Avdio-Video produkcija opravljajo laboratorijske vaje s področja avdio produkcije v glasbenem studiu B.A.S.E. pod okriljem predavatelja Višje strokovne šole Academia in ustanovitelja ter lastnika glasbene šole B.A.S.E gospoda Mateja Hotka in gostujočega predavatelja, gospoda Danila Ženka.

Študenti v glasbenem studiju spoznajo zakonitosti zvoka, metode in tehnike snemanja zvoka ter tehnike obdelave zvoka. Sami nato posnamejo ter obdelajo zvočni zapis, ki ga nato uporabijo pri zvokovni obdelavi krajšega video prispevka.

Danilo Ženko

Danilo Ženko (1966) je slovenski glasbeni producent, tonski mojster in glasbenik. Že v času srednje šole se je pridružil mnogim glasbenim skupinam in začel z ozvočevanjem. Po služenju vojaškega roka se je zaposlil na Radiu Maribor, kjer je deset let delal v glasbenem studiu. V tem obdobju izide nekaj odličnih slovenskih in mednarodnih izdelkov: Lačni Franz (v živo), Vlado Kreslin (Nekega jutra, ko se zdani), Melanie Bong (Fantasia), Fernando Corea, Carmina Slovenica itd. Po odhodu iz RTV-ja nadaljuje v domačem studiu (MI2, Z.Predin, Terrafolk, Fool Cool Jazz Orchestra, Vasko Atanasovski, Klarisa Jovanovič, Neca Falk).

V zadnjih letih producira sinhronizacijo dokumentarnih in animiranih filmov. Kot ozvočevalec je 22 let zvest Festivalu Lent (glavni oder), zboru Carmina Slovenica, festivalu Opera in Oderzo (Italija), Runjičeve večeri (Split-HR), Festival Ljubljana. Med večje projekte spadajo ozvočenje maše papeža Benedikta v Zagrebu (350.000 ljudi), BB King, Ray Charles, Stephano Grapelli, Lester Bowie, Paquito de Rivera, Lalo Shifrin itd. Ženko dela kot mentor na oddelku tonske tehnike v glasbeni šoli B.A.S.E..

Matej Hotko

Matej Hotko je vrhunski glasbenik, diplomant Manhattan School of Music v New Yorku – ZDA, smer – jazz kontrabas, 2002 pri prof. Harvie Swartzu. Dodatno se je izobraževal pri Mike Abene, Gary Dial, Chris Rosenberg, Mark Soskin, David Lalama, Bob Keller, Phil Chapp, Nancy Marano, Ira Gitler in drugimi. Specializacije s področja glasbe je opravil na vodilnih šolah v tujini kot so Uzmah Hvar, Slawomir Grenda v New Yorku, Jeff Andrews (privatna specializacija) in na Berklee College of Music.

Leta 2009 je prejel Priznanje za pomembna umetniška dela od Univerze v Ljubljani. Od leta 2010 poučuje tudi na Akademiji za glasbo-jazz oddelek in vodi Big band Akademije za glasbo.

Izsek koncerta Big Band Akademije za za glasbo.

Glasbena šola B.A.S.E. in šola tonske tehnike

Glasbena šola B.A.S.E. je v svojih letih delovanja pri poznavalcih glasbenega izobraževanja pridobila prav posebno mesto, saj jo je težko primerjati tako z državnimi, kot ostalimi zasebnimi glasbenimi šolami. Največje razlike se kažejo v raznoliki ponudbi, izobraženosti strokovnega kadra, programih učenja in uporabi različnih računalniških programov, kar brez dvoma vpliva na kvaliteto poučevanja.

Naučite se pravilnih mikrofonskih tehnik, miksa, masteringa, ozvočevanja in spoznajte tehnike produkcij z različnimi programi v šoli tonske tehnike, ki je lahko odlična nadgradnja pridobljene izobrazbe na Višji strokovni šoli Academia v programu Medijska produkcija.