Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.

  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Želim se udeležiti predavanja

Izpolnite spodnji obrazec za brezplačno udeležbo na predavanju. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije.

  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Letos bodo informativni dnevi potekali

VPIS

Pričnite s študijem oktobra 2024

Takojšnja prijava

Prva prijava

20. februar – 15. marec 2024

Druga prijava

23. avgust – 29. avgust 2024

Vpis na prosta mesta

Po drugem prijavnem roku do 9. oktobra 2024 oz. do zapolnitve prostih mest.

V kolikor ste zaposleni ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje in ne želite čakati do oktobra, se lahko študiju v program Higher National Diplome pridružite takoj.

Izvedba študijskega programa je prilagojena na način, da v kolikor prej začnete s študijem, prej tudi končate. V obeh primerih je trajanje študija in investicija v izobraževanje enaka.

Kjara Kocbek

inženirka medijske produkcije

Praktično znanje in delo na projektih

Fotografinja

Študij mi je dal možnost, da svoje fotografije in znanje nadgradim. Dal mi je možnost za nove projekte, katerih morda drugače ne bi izpeljala.

Lenart Knez

inženir strojništva

Nič več izgovorov, samo "akcija"!

Metalna IMPRO

Bil sem revež v duši kot tudi na drugih področjih. Bal sem se za službo, bal sem se za jutrišnji dan… Na Academii so me nehote vključili v krog, ki se imenuje “akcija”. V trenutku sem se počutil nekaj več! Več pa zato, ker so me tako toplo sprejeli s profesionalnim odnosom rešitvami, ki so jih našli za vse moje probleme vezane na šolanje. Res enkraten občutek! Nič več izgovorov, samo “akcija”! Sedaj ima strah moj delodajalec, kdaj ga bom zapustil, če ne bo negoval delovnega odnosa. Sedaj imate priložnost, da zase in svoje bližnje nekaj naredite.

Simona Mandl

ekonomistka

Šolo sem izbrala zaradi prijaznih obrazov

Europark, Maribor

Tisti, ki se odločate, da investirate svoj osebni in profesionalni razvoj, naj Vas nič ne ustavi, da se oglasite na VSŠ Academia. Jaz Vam, kot center managerka največjega nakupovalnega središča v regiji, to dobronamerno priporočam.

Dominik Škorjanec

inženir varovanja

Strokovno usposobljeni predavatelji iz prakse

Pošta Slovenije, Maribor

S študijem sem zelo zadovoljen, saj ga izvajajo strokovno usposobljeni predavatelji, ki pri poučevanju uporabljajo različne metode dela na projektih in strokovne ekskurzije. Med študijem smo sošolci postali prava klapa in ostali v dobrih odnosih tudi po koncu študija. Na podlagi lastnih izkušenj lahko Academio priporočam vsem, ki si želite kvaliteten, zanimiv in finančno ugoden študij.

Alenka Kren

ekonomistka

Tekom študija se mi je zbudila želja po napredku

Sensilab Slovenija

Izobrazba, ki sem jo pridobila na Academii, je igrala ključno vlogo pri napredovanju v vodjo prodaje pri Sensilabu. Moj nasvet študentom je predvsem, naj dokončajo študij, kar pomeni diplomirajo. Brez pike na i težko dokazuješ, kar si se naučil, ne glede na izkušnje in kopico novega znanja.

Blaž Vidovič

inženir medijske produkcije

Zelo sem užival tudi ob krajših projektih

Video producent in glasbenik

Študij mi je odprl nove možnosti, ker sem postal video producent za eno največjih plesnih šol, sodeloval sem z Ansamblom Modrijani, vokalno skupino Bassless… Pridobil sem veliko novih znanj, se naučili bolje komunicirati in sodelovati ter voditi skupine. Pri medijski produkciji ponavadi delamo ekipno in zato je nujno, da se študent nauči primerne komunikacije, sprejemanja, empatije…

Tomo Tancer

inženir gradbeništva

Študij temelji na konkretnih primerih dejavnosti

APROS gradbeni laboratorij, Maribor

Na šoli so poskrbeli, da se snov in predavatelji navezujejo na konkretne primere iz dejavnosti. Po dokončanju študija sem zaposlil v družinskem podjetju APROS, gradbenem laboratoriju. Študentje Academie danes v našem laboratoriju tudi opravljajo strokovne vaje s področja gradbenih materialov in gradiv.

Mateja Jevšnikar Hočevar

inženirka medijske produkcije

Ta diploma je korak v življenje

RTV Slovenija

Ta diploma je korak v življenje, začetek mojega življenja. Študij je namreč čisto nova dimenzija. Med potekom smo se imeli strašno fajn, bili smo krasna klapa kot se temu reče.

Academia je akreditirana zasebna višja strokovna šola, ki izvaja javnoveljavne programe R Slovenije in Velike Britanije, vpisana v razvid Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije ter Sveta za poslovno in tehnološko izobraževanje Velike Britanije (BTEC).

BTEC Higher National Diploma je javnoveljvna listina Velike Britanije. Programi BTEC Higher National Diplome se izvajajo v več kot 70 državah sveta in velja za najprepoznavnejšo listino na področju te ravni izobraževanja na svetu.

Omejitev vpisa je odvisna od interesa kandidatov za študij v posameznem letu. V preteklosti so že bile omejitve vpisa zato priporočamo čim hitrejšo rezervacijo vpisnega mesta s prijavo in vpisom.

Da. Po vpisu na Višjo strokovno šolo Academia Maribor lahko oddate vlogo za pridobitev statusa športnika. Na podlagi Vaše ravni športnega udejstvovanja Vam izdelamo osebni izobraževalni načrt.

Da. V kolikor niste zaposleni ali prijavljeni na Zavodu RS Slovenije kot aktivni iskalec zaposlitve lahko koristite pravice iz statusa študenta, kot so študentsko delo, subvencionirana prehrana, štipendije, bivanje, subvencioniran prevoz, zdravstveno zavarovanje in drugo. Določene pravice so omejene s starostjo študenta.

Ob vpisu na Višjo strokovno šolo Academia Maribor vzporedno opravljate dva programa (slovenski in britanski program) za pridobitev dveh listin ob uspešnem zaključku študija.

Obe listini, BTEC Higher National Diploma Velike Britanije in diploma višješolskega strokovnega študija R Slovenije sta v tujini priznana skladno z načeli Bolonjskega procesa. Dodatno je britanska listina neposredno priznana na več kot 200 univerzah po svetu, ki Vam omogočajo neposredni vpis v 3. letnik dodiplomskega študija.

X