Ravnateljici Academie priznanje na slavnostni akademiji ob 20. obletnici višjega strokovnega šolstva

V torek, 25. oktobra 2016 je na kongresnem centru Brdo potekala slavnostna akademija ob 20. letnici višjega strokovnega šolstva v Republiki Sloveniji.

Predstavnik gospodarstva, gospod Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora Postojnske Jame d.d. je v slavnostnem nagovoru poudaril pomembnost obstoja višjih strokovnih šol za gospodarstvo ter pomembnost relevantnosti študijskih vsebin za takojšno uporabo v praksi:

Zbrane sta nagovorila tudi predsednik EURASHE – evropskega združenja višjega in visokega šolstva, gospod Stéphane Lauwick ter ministrica za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, dr. Maja Makovec-Brenčič, ki je dejala: “Rezultat sodelovanja gospodarstva in šol ter mednarodnega sodelovanja je visoka zaposljivost višješolskih diplomantov.”

mag. Majda Kralj, ravnateljica in poslovna direktorica VSŠ Academia je ob tej priložnosti prejela priznanje za dolgoletno zastopanje višjega strokovnega šolstva v R Sloveniji v upravnem odboru Skupnosti VSŠ ter v skupini bolonjskih ekspertov R Slovenije pri evropski komisiji in večletno uspešno vodenje Višje strokovne šole Academia Maribor.

 

banner

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X