Srfanje in delo v živahnem mestu – Thomasovo pripravništvo v Lizboni

Komercialist

Vesel sem bil, ko sem izvedel, da imam priložnost opraviti Erasmus + pripravništvo na jugozahodu Evrope. V primerjavi s Slovenijo je Portugalska velika država, Lizbona pa je živahno in veliko mesto, v primerjavi z Mariborom. Vendar pa si vlada vedno prizadeva, da bi mesto ostalo čisto in zagotavlja veliko različnih storitev za meščane, kot so dobra javna prevozna sredstva, metro in avtobusne povezave, ki delujejo zelo sistematično in udobno. Poleg tega sem bil zelo navdušen, ko sem izvedel, da bom pripravništvo opravljal v povsem novem turističnem podjetju “Surfgasm Lda”. Moja sprejemna ustanova je res kul podjetje, ki se nahaja blizu morja in že prvi dan mi je gospod Helio (vodja moje ekipe) pojasnil, kakšna bo moja vloga v organizaciji. Potem me je seznanil z mojimi novimi sodelavci in zdaj smo velika ekipa 30 ljudi.

Nekaj, kar moram izpostaviti o tej izkušnji, je to, da mi je podjetje »Surfgasm Lda« od prvega dne zagotavljalo zelo prijazno okolje, kjer se lahko učim in rastem kot strokovnjak. Ustanovitelj podjetja g. Tin je mladi podjetnik iz Slovenije, in odkar je izvedel, da zadnji 2 leti živim v njegovi državi, mi je vedno poskušal pomagati s kakršnimkoli problemom, ki sem ga imel. Včasih se celo šaliva v slovenskem jeziku in to zares cenim.

Gospod Tin, naš šef, je prišel en dan in rekel: »trdo delaj in bom vzel ves stres«, to je bil resničen dokaz, da nas vedno poskuša motivirati in to je nekaj, kar mi je všeč pri njegovem načinu vodenja podjetja. Tudi ostalo osebje mi je bilo v veliko pomoč in mi še vedno pomaga pri vsakodnevnem poslovanju ter me poučuje mojih posebnih nalogah, v primeru, da imamo poseben dogodek. V pisarni imamo multikulturno vzdušje zaposlenih iz Brazilije, Slovenije, Hrvaške, Belgije, Grčije, Portugalske, Francije in Albanije, zato si predstavljajte, koliko kultur in znanja se učim med to avanturo. Vendar pa vsi komuniciramo v angleščini, kar mi bo pomagalo izboljšati jezikovno znanje.

Kot del izkušanje mojega pripravništva, smo šli na plažo z nekaterimi drugimi člani in se odpravili na srfanje. To je bilo zame prvič in bilo je popolnoma neverjetno. Po drugi strani pa sem imel v prvih dneh nekaj težav z nastanitvijo, vendar sem si hitro poiskal drugo stanovanje, ki je bilo cenovno dostopno. Moje novo stanovanje je od delovnega mesta oddaljeno le 13 km, kar pomeni, da imam do službe manj kot 10 minut z avtobusom.

Upam, da mi bo ta praksa pomagala izboljšati moje strokovne spretnosti in da bom lahko pridobil resnično tržno znanje iz popolnoma drugačne turistične regije.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X