Uspešni uvodni dnevi brucev Višje strokovne šole Academia Maribor

V sredini oktobra so za bruce Višje strokovne šole Academia Maribor potekali uvodni študijski dnevi, ki so vključevali spoznavni dan, pripravljalne tečaje računalništva, matematike in tujega jezika ter brezplačni seminar študijskih veščin.

Vodstvo šole, strokovni sodelavci, diplomanti in delodajalci so študente na uvodnem dnevu seznanili s potekom študija, delili njihove izkušnje s študijem, jih spodbudili k vključitvi v projekte šole, strokovne ekskurzije, mednarodnega programa Erasmus+ ter jim svetovali kako že sedaj razmišljati o kariernem preskoku v novo delovno okolje.

“Pred študijem smo v podjetju delali več z rokami, danes več z glavo. Na študiju ekonomije na Academii sem pridobil praktična znanja s področij prodaje, nabave, organizacije in menedžmenta podjetja ter mednarodnega poslovanja. Lahko se pohvalim, da je naše podjetje v letošnjem letu prejelo priznanje za bonitetno odličnost.” je študentom na uvodnem dnevu zaupal diplomant programa Ekonomist Robert Lipič.

Predstavnici uspešnega družinskega podjetja, ki se ponaša z več kot 50 letno tradicijo, Neonart d.o.o., direktorica Helena Krevh Zorec in hči Špela sta študentom Academie na uvodnem dnevu zaupali izkušnje o vodenju družinskega podjetja, vrednotah in osebnostnih lastnostih kandidatov za zaposlitev, ki jih pričakujejo in živijo.

“Vključite se v projekte, ki Vam jih ob študiju Medijske produkcije dodatno ponuja Academia, pojdite po izkušnje v tujino , bodite proaktivni in sklenite prijateljstva, ki Vam bodo pomagala na Vaši karierni poti.” je študentom usmeritvenih modulov avdio, video in spletne produkcije, fotografija in grafičnega oblikovanja na uvodnem dnevu svetoval diplomant Blaž Vidovič

Kako časovno uskladiti študij. hobije, zabavo in študentsko delo? Kje v današnji poplavi informacij poiskati relevantne strokovne vire? Kako se pripraviti na predstavitev in zagovor izdelka? Študentje programa Medijska produkcija so se s tem seznanili na brezplačni delavnici študijskih veščin.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X