Vabljeni na Karierni sejem 10. novembra v Mariboru – sejem poklicev in izobraževanja

203

Mestna občina Maribor ponovno organizira Karierni sejem.

Kam po končanem izobraževanju v srednji šoli, še posebej v času, ko Maribor postaja zanimiv za tuje vlagatelje z novimi zaposlitvenimi možnostmi, ni več akademsko vprašanje mladih in njihovih staršev ampak vprašanje, ki ima vedno več konkretnih odgovorov. In na ta vprašanja bo pomagal odgovoriti Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja.

KOMU JE NAMENJEN

Osnovnošolcem, srednješolcem, šolskim svetovalcem in tudi njihovim staršem, da bodo seznanjeni s posameznimi izobraževalnimi programi na srednjih šolah v Mariboru. Prav tako bo na sejmu predstavljeno kako nadaljevati poklicno pot po srednji šoli, kjer bodo predstavljene različne študijske smeri.

NA SEJMU SE PREDSTAVLJA TUDI VIŠJA STROKOVNA ŠOLA ACADEMIA MARIBOR

VSŠ Academia Maribor bo na dogodku predstavila študijske programe Ekonomist (Komercialist, Računovodja, Turizem), Gradbeništvo, Strojništvo in Varovanje ter Medijska produkcija (Avdio produkcija, Video produkcija, Spletna produckija, Fotografija, Grafično oblikovanje)

POSLANSTVO

Poslanstvo kariernega sejma je informiranje mladih o možnostih nadaljnjega kariernega razvoja, pri čemer prispevamo k večji motivaciji mladih in jih želimo navdušiti za posamezne poklice, ki so aktualni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod do zaposlitve. Poslanstvo Kariernega sejma je povezava med šolstvom in potjo do zaposlitve.