Andrej Ferk je Študent Ekonomist Komercialist leta 2020

Komercialist

Priznanje za študenta leta 2020 programa Ekonomist – modul Komercialist je v študijskem letu pridobil Andrej Ferk, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Ekonomist – modul Komercialist generacije 2018-2020.

Kaj Vam pomeni naziv Študent Ekonomist Komercialist leta 2020?

“Ob vpisu takšnega rezultata zares nisem pričakoval, je pa naziv pokazatelj uspešnega študija, saj je bil moj fokus, da vse izpite uspešno opravim v prvih rokih. Sem prijetno presenečen, da sem študij zaključil s tako visokim povprečjem.”

Zakaj ste izbrali študij na Academii?

“Že dolgo časa sem razmišljaš o študiju s področja komerciale. Dva znanca sta na primer zaključevala študij pri Vas na Academii ravno leto pred mojim vpisom.  K vpisu me je vsekakor spodbudilo dejstvo, da sem lahko zaradi projekta MUNERA3, ki zaposlenim financira študij iz Evropskih kohezijskih sredstev in sredstev Republike Slovenije, študiral brezplačno. Vedno sem namreč finančno gledano dajal prednost drugim stvarem. Tudi za študij na Academii sva se odločila skupaj z ženo, kar pomeni podvojen strošek gospodinjstva. V bistvu je žena glavni krivec, da sva se odločila za študij.”

Kaj vas pri študiju najbolj veseli?

“V startu, na prvem predavanju, je bil kar šok, saj najbolj ne veš kaj pričakovati. Vendar, ko se pričnejo vrstiti še drugi predmeti mi je bilo najbolj všeč povezovanje teorije s prakso. Vsak predmeta in vsaka snov je bila predstavljena na realnih in konkretnih primerih iz prakse. Dodatno je za nas zaposlene prednost, da smo si lahko snov takoj prenesli v naša delovna okolja. Tudi kot ekipa smo se študenti odlično ujeli, tudi izven študija smo se povezali na socialnih omrežjih.

Resnično moram pohvaliti ekipo na Academii, ki je sploh v času pandemije študijski proces tako rekoč nemoteno izpeljala s študijem od doma.”

Kako vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju?

“V podjetju sicer imamo številna šolanja, team buidlinge, prodajne treninge, celo skrite kupce, ki nas ocenjujejo. Mnenja sem, da je vsako šolanje dobrodošlo. Tudi tukaj sem opazil, da sem pri določenih predmetih dobil širino, ki jo na delovnem mestu zaradi rutine ne opaziš. Sem pa veliko vsebin, ki sem jih opravljal pri projektnih nalogah na primeru našega podjetja v času študija začel uporabljati v službi. Spremembe opažam tako pri osebni rasti, kot pri vsakdanjem delu.”

Kakšno delo opravljate?

“Zaposlen sem v podjetju Avto Triglav, kjer se ukvarjam s prodajo in uvozom osebnih vozil z vso pripadajočo dokumentacijo. Sodelujem tudi z drugimi deležniki za dodatne storitve, kot je urejanje leasinga vozil in podobno.”

Zakaj je pomembno, da si dober komercialist pridobi formalno izobrazbo?

“Predvsem pri zaposlitvi ali drugi zaposlitvi je še vedno potrebna formalna izobrazba, ne glede na predhodne delovne izkušnje. Tudi osebno sem mnenja, da si glede na izkušnje in rezultate zaslužim višjo izobrazbo.”

Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Redno obiskujte srečanja ter opravljajte sprotne vaje, saj boste s tem bistveno časovno prihranili pri pripravi projektnih nalog in opravljanju izpitov. Mladim, ki nimajo delovnih izkušenj svetujem, da si čim prej poiščejo študentsko delo s področja študija, da bodo razumeli kako so podjetja organizirane in začutili izzive dela in stroke v praksi.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X