Drupal brezplačni tečaj razvoja spletnih strani za študente Academie

Računalniške vede

Spletna produkcija

Vabilo na brezplačni drupal tečaj

Brez izkušenj je težko dobiti priložnost, brez priložnosti pa je težko nabrati izkušnje. Ta krog lahko prekineš z udeležbo na tečaju, ki smo ga na Višji strokovni šoli Academia omogočamo študentom računalništva in informatike ter spletne produkcije in so ga pripravili v podjetju Agiledrop.

V kolikor so ti tehnologije HTML, CSS in PHP že poznane, se lahko udeležiš tečaja, kjer se boš spoznal s sistemom Drupal. Drupal je platforma, ki jo uporabljajo največja svetovna podjetja in organizacije, kot so NBC, Tesla Motors, Bela hiša in mnogi drugi. S tem odprtokodnim sistemom je mogoče razviti spletna mesta, trgovine in poslovne aplikacije.

Izkušeni mentorji iz ekipe podjetja Agiledrop bodo tvoje osnovno znanje nadgradili z najboljšimi praksami razvoja spletnih rešitev na platformi Drupal.

Česa se boste naučili?

Udeleženci tečaja boste pridobili:

 • Napredna znanja konfiguriranja Drupal spletnih mest,
 • osnovna znanja razvoja predlog oziroma tem in
 • osnovna znanja razvoja modulov.

Udeležence, ki bodo pokazali največji napredek, bodo povabili, da se pridružijo naši ekipi in se redno zaposlijo v podjetju Agiledrop kot “junior” razvijalci. Število delovnih mest ni omejeno.

V kolikor te zaposlitev takrat še ne bo zanimala, pa boš pridobljena znanja s pridom izkoristil na drugih področjih spletnega razvoja.

Termin

Naslednji termin tečaja še ni določen, obvestimo vas takoj, ko določimo nov datum.

Potek tečaja

 • Tečaj poteka eno soboto, od 9.00 do 15.00 z vmesno pavzo v prostorih podjetja v Mariboru. Za prigrizke in pijačo bo poskrbljeno.
 • Tečajniki za udeležbo potrebujete prenosni računalnik, s pomočjo katerega boste lahko sledili predavatelju s praktičnim delom.
 • Pred samim tečajem bo podjetje izbranim kandidatom poslali navodila za pripravo okolja.

Na Drupal tečaju boste spoznali:

 • Drupal site building
  Za Drupal je na voljo preko 10.000 modulov. To nam omogoča, da so naši projekti podobni sestavljanju z LEGO kockami. Na tečaju vas bomo naučili, kateri moduli so najbolj priljubljeni in kako se jih konfigurira.
 • Drupal theming (front-end)
  Dizajn spletnega mesta pripravi oblikovalec, naloga razvijalca Drupal tem pa je, da dizajn kolikor se da natančno implementira. Naučili vas bomo, kako razviti Drupal teme, optimizirane tudi za mobilne telefone.
 • Drupal development (back-end)
  Večkrat se znajdemo v situaciji, ko nam nobena kombinacija modulov ne reši specifičnega problema. Naučili vas bomo, kako razviti Drupal modul po meri in vam pokazali najboljše razvijalske prakse.

Pogoji za tečajnike

Zanimanje za redno zaposlitev pri podjetju Agiledrop d.o.o. ni pogoj za prijavo in udeležbo na tečaju, si pa podjetje pridržuje pravico, da prioritizira izbor kandidatov, ki imajo več izkušenj z razvojem spletnih strani, v primeru, ko bo prijav več kot možnih kapacitet.

Potrebna predznanja:

 • Vsi tečajniki morajo poznati osnove tehnologij HTML, CSS in PHP.
 • Tečajniki morajo imeti svoj prenosni računalnik.
 • Predavanja bodo potekala v slovenščini, vendar je priporočljivo znanje angleškega jezika.

Zaposlitev

Udeležencem, ki bodo tekom tečaja pokazali dober napredek, bo podjetje AGILEDROP D.O.O. ponudilo redno zaposlitev za nedoločen čas.

Brezplačna prijava

Preko obrazca se prijaviš na brezplačni tečaj. Po prijavi prejmeš potrditveno sporočilo z vsemi potrebnimi informacijami. Število prostih mest je omejeno!

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X