Gostujoče predavanje: BIM manager v podjetju BEXEL Consulting Nejc Pirc

Gradbeništvo

V okviru predmeta Računalništvo in informatika v gradbeništvu programa Gradbeništvo smo gostili BIM managerja v podjetju BEXEL Consulting Nejca Pirca.


Osrednja tema gostujočega predavanja je bil integriran pristop vodenja gradbenih projektov v BIM okolju s pomočjo BEXEL Manager programskega orodja. V uvodnem delu je g. Pirc predstavil podjetja BEXEL Consulting d.o.o. Družba BEXEL Consulting je ponudnik najsodobnejše tehnologije in inženirsko svetovalno podjetje. Podjetje je na trgu prisotno že 17 let, od tega se 12 let že ukvarjajo z razvojem programske opreme.

V nadaljevanju se je gostujoč predavatelj osredotočil na osrednjo storitev podjetja, Bexel Manager, s pomočjo katerega so aktivni v 65 državah širom sveta kot projektni partnerji mednarodnih projektov.  BEXEL Manager je programska oprema, ki združuje najpomembnejše 3D/4D/5D načine uporabe tehnologije BIM in spreminja perspektivo integriranega vodenja projektov ter omogoča optimizacijo digitalnih delovnih tokov in izkoriščanje prednosti naprednih odprtih tehnologij BIM. Programska oprema je uporabnikom dostopnih v 12 jezikih, v Sloveniji jo uporabljajo DARS, POMGRAD, prisotna je v mnogih stanovanjskih projektih ter je primarna programska oprema v  projektu Drugi tir.

G. Pirc je razložil uporabnost in funkcionalnost BIM programske opreme, predstavil vse faze vodenja projekta znotraj Bexel Manager, v zadnjem delu predavanja je prikazal nekaj posnetkov delovnih tokov podjetja, kjer so študentje lahko videli pripravo in delovanje celotnega programskega orodja BIM (povezava gradnikov, stopnje razvoja, avtomatsko generiranje količin, selekcija gradnikov na osnovi atributov ter pravil, zapisanih v Excel datotekah, spletni pregledovalnik BIM modelov).

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X