Gostujoče predavanje: Mirjam Kmetič in Katarina Brezovnik o agenciji za zaposlovanje ManPower

Gradbeništvo

Programsko inženirstvo

Sistemsko inženirstvo

Strojništvo

Varovanje

V okviru predmeta Poslovna komuniciranje in vodenje sta študente programov Gradbeništvo, Strojništvo, Varovanje ter Programsko in Sistemsko inženirstvo  na gostujočem predavanju obiskali Mirjam Kmetič, specialistko za pridobivanje talentov ter go. Katarino Brezovnik, specialistko za pridobivanje talentov na področju IT v agenciji za zaposlovanje ManPower.


 

Gostujoče predavanja je pričela Mirjam Kmetič s kratko predstavitvijo podjetja ManPower. ManpowerGroup Slovenija je hčerinsko podjetje svetovne korporacije ManpowerGroup, ki ima skoraj 3.800 pisarn v več kot 80 državah in je vodilno podjetje na področju zaposlovanja in posredovanja dela, saj vsako leto zaposli več kot 4,4 milijona iskalcev zaposlitve. Ponuja inovativne in celovite kadrovske rešitve. Da bi svojim strankam zagotovili najbolj kakovostne storitve, združujejo najboljše svetovne prakse z lokalnim znanjem in veščinami, razdeljene na štiri področja: Iskanje & selekcija, mednarodna mobilnost,  raziskave ter razvoj znanosti.

 

 

V nadaljevanju je predstavila trga dela, izzivi pri iskanju zaposlitve, selekcijske postopke pri iskanju zaposlitve ter iskanju delavcev, izzive pri iskanju zaposlitve na področju IT ter kako se pravilno in učinkovito lotiti iskanja zaposlitve pa je predstavila Katarina Brezovnik. Podrobneje sta predstavili ManPower zaposlitveni portal ter študentom namenili nekaj koristnih nasvetov, kako biti uspešnejši na razgovoru že pred samim razgovorom: priprava na razgovor – osvežitev tehničnih znanj, podrobi pregled opisa delovnega mesta, priprava primerov in vprašanj, vaja komunikacijskih veščin, telesna govorica in ustrezna prisotnost na socialnih omrežjih.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X