Igrani prvenec študentov Academie Inordinatio na voljo javnosti

Video produkcija

Film Inordinatio (latinsko ime za montjo) je igrani prvenec študentov medijske produkcije Višje strokovne šole Academia Maribor in dijakov Dijaškega doma Drava Maribor.

Nevropsihološke motnje so tretje najpogostejše bolezni v Evropi. Sledijo srčno-žilnim boleznim in raku. Najpogostejše oblike duševnih bolezni v Evropi so anksiozne motnje in depresija. Z depresijo se sooča 13% odrasle populacije. Do 2020 naj bi bila najpogostejši vzrok bolezni v razvitem svetu.

Film je izdelan v okviru izbirnega predmeta Projektno delo v video produkciji.

Scenarij in vloge v filmu so pripravili in odigrali dijaki, pod režisersko taktirko pa so se podpisali študenti. Začetek zgodbe je terapevtsko srečanje terapevtke Vesne in najstnikov, ki se soočajo z duševnimi motnjami in stiskami. Trije glavni junaki nam v nadaljevanju podrobneje predstavijo, kdaj so se sploh začeli zavedati težav, ki jih imajo v odnosih do drugih ljudi, pa tudi s sabo. Ana se sooča z bipolarno motnjo, Florian anksioznostjo, Miha shizofrenijo. 25 minutni film pogumno razgalja duševne probleme, s katerimi se, žal, v sodobnem ritmu življenja sooča tudi vse več mladih.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.