Irena Šket je Študentka Ekonomistka Računovodja leta 2020

Računovodja

Priznanje za študentko leta 2020 programa Ekonomist – modul Računovodja je v študijskem letu pridobila Irena Šket, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Ekonomist – modul Računovodja generacije 2018-2020.

Kaj Vam pomeni naziv Študentka Računovodja leta 2020?

“Občutki ob prejemu naziva so zares prijetni. Iskreno o tem nisem niti razmišljala, saj je naša generacija močna sploh v letošnjem letu specifičnih predmetov s področja računovodenja. Verjetno sem razliko naredila lani, ko smo imeli predmete s področja poslovnega komuniciranja, informatike in strokovne terminologije v tujem jeziku.”

Zakaj ste izbrali študij na Academii?

“Želela sem si pridobiti formalno izobrazbo s področja računovodenja, me pa je predvsem pritegnilo dejstvo, da se lahko vključim v projekt MUNERA3, financiran s strani kohezijskih sredstev Evropske unije in Republike Slovenije, ki mi je omogočil brezplačni študij. Finančno se mi drugače ne bi izšlo. “

Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Najbolj strah me je bilo predmeta Poslovni tuji jezik – angleški jezik, vendar mi je zaradi načina izvedbe in predavateljice Mirne Tabak bil na koncu najbolj všeč. Drugače bi pa zares pohvalila predavatelje iz prakse, ki so zares dobri.”

Kako Vam študij pomagam pri Vašem osebnem in kariernem razvoju?

“Ob študiju na Academii začneš razmišljati o novih stvareh, dobiš širino. Sedaj imam širši spekter znanja, ne samo specifična računovodska znanja, temveč tudi razviješ mehke veščine. V prejšni finančni krizi sem izgubila službo in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem ponovno pridobila stabilno zaposlitev.

Zaradi formalnih pogojev na razpisih nisem bila uspešna, kljub temu, da sem že imela več let delovnih izkušenj. Sedaj imam stabilno zaposlitev in formalna izobrazba to potrjuje ter ohranja. Sej veste, danes ni več tako lahko ohraniti zaposlitev kot nekoč. Danes opravljam delo računovodje v računovodskem servisu od knjižb, obračuna plač do zaključnih računov – bilanc.”

Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Redno obiskujte predavanja in vaje in ko ste tam sodelujete in poslušajte. Povezujte se z drugimi študenti tudi če niste družabne osebnosti.”

Zakaj je pomembno, da si dober računovodja pridobi formalno izobrazbo?

“Ekipa predavateljev je zares kvalitetna, vsekakor pridobiš nova specifična znanja – zato je pomembno, da si pridobite tudi formalno izobrazbo.”

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X