Nina Halić: Študentka športnica programa Ekonomist

Računovodja

Nina Halić je študentka športnica programa Ekonomist – modul Računovodja. Odbojko igra že od svojega 11. leta, danes je odbojkašica v odbojkarskem klubu Turbina, Selnica ob Dravi, v drugi najmočnejši slovenski ligi, 1B državni odbojkarski ligi v odbojkarskem klubu Turbina, Selnica ob Dravi.


Nina se je za odbojko zanimala že odkar je bila otrok. Predvsem ji je bil všeč način treniranja in dejstvo, da je ekipni ter dinamični šport, ki ponuja ogromno taktičnih priložnosti. Navdih za odbojko je prejela v japonski risaniki Mila & Shiro.

V začetnih letih igranja odbojke je Nina bila vpoklicana na izbor za mladinsko reprezentanco, a so ji poškodbe preprečile udeležitve tekmovanaj v sami reprezentanci. Prav serije poškodb ter daljša službena odsotnost v tujini so razlog, da Nina ni dosegla toliko športnih dosežkov, kot bi jih lahko.

 

Kako izgleda Vaš običajen delovnik?

“Običajen delovnik je služba od 8:00 do 16:00. Po delu imam na voljo nekaj ur časa za opravila po hiši, nato me čaka trening z ekipo. Ta traja do 20:30. letošnja sezona je še toliko bolj naporna, saj imamo močno povečano število tekem tudi med tednom, dodanim k tekmam, ki potekajo med vikendom.  Pri profesioanlnih igralcih je to poznan tempo, sama sem pa morala včasih temu kar dobro prilagoditi urnik. Zraven vseh tekem in treningov še nekajkrat v tednu kot samostojni podjetnik z registrirano dopolnino dejavnostjo opravljam dodatna administrativna dela, tako da je včasih moj dnevni urnik zapolnjen do vrha.”

 

Zakaj ste se odločili za ta program in šolo?

“Delam v financah v hitro rastočem podjetju, kjer je ogromno dela povezanega z računovodstvom. Sama sem želela nadgraditi že prejeto znanje na delovnem mestu, vendar kot že rečeno, nisem imela ogromno časa. Vašo šolo sem izbrala zato, saj kljub ogromno dejavnostim, ki me spremljajo skozi teden, uspem s pomočjo tako predavateljev kot tudi kolektiva šole opraviti vse te obveznosti. Zelo mi ustreza tudi možnost vpogleda v pretekla predavanja, na katerih zaradi dela nisem uspela biti prisotna v živo.”

 

Kako usklajujete športne in študijske obveznosti?

“Trenutno je kar ritem, ampak zaradi samega programa, dostopnosti predavateljev in celotnega osebja Academie, mi še vedno uspe uskladiti vse svoje obveznosti šolske, službene in športne obveznosti.”

 

Meni, da se prednost športnika v študiju kaže v zagonu in “disciplini” do učenja. Da se izkažeš pod največjim pritiskom, saj si tega navajen že iz športa, ki ga treniraš. Prepričana je, da je to rezultat hitrejšega tempa, ki ga imaš kot športnik. Tudi usklajevanje urnikov treningov in predavanj z ostalimi obveznostmi zelo pripomore k organizacijskim sposobnostim.

Nina želi po opravljenem študiju nadaljevati v smeri računovodstva in na delovnem mestu nadgrajevati svoja znanja, hkrati pa ima namen še nekaj let aktivno trenirati in igrati v odbojkarski ligi.

Študentom Academie svetuje, da četudi kdaj ostanejo brez motivacije zaradi vzdrževanja hitrega tempa ali napornih urnikov, ne odlašati. Pojdite na svež zrak, rekeirajte se in naenrkat boste imeli več energije, poskrbeli pa boste tudi za vaše zdravje.

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) na osnovi ugotovljenih dejstev Ekspertne skupine certifikata Športnikom prijazno izobraževanje potrdil izobraževalno institucijo Višjo strokovno šolo Academia Maribor za dodelitev certifikata za razvit pristop k spodbujanju dvojne kariere in zagotavljanju Športnikom prijaznega izobraževanja.

Sklep je bil na predlog Ekspertne skupine certifikata Športnikom prijazno izobraževanje in Strokovnega sveta za vrhunski šport, potrjen na 23. redni seji Izvršnega odbora OKS-ZŠZ, dne 18. 1. 2022.

S prejetim certifikatom Academia izkazuje, da izpolnjuje pogoje za razvit pristop k spodbujanju dvojne kariere in zagotavljanju športnikom prijaznega izobraževanja.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X