Sara Božanić prejela priznanje Skupnosti višjih strokovnih šol R Slovenije za najboljšo mentorico praktičnega izobraževanja

Grafično oblikovanje

V četrtek, 19. maja 2022 je potekala 11. konferenca “Kakovost v višjih strokovnih šolah”. Tematika letošnje konference se je nanašala na dobre prakse na področju višjega strokovnega šolstva, projekt Izpopolnjevanja CiljajVišje! in spodbujanje kakovosti kadrov na višjih strokovnih šolah.


Letos je bil prvič objavljen tudi razpis za »Izbor najboljših diplomantov in mentorjev praktičnega izobraževanja v okviru Skupnosti VSŠ«, kjer so bile prav tako podeljene nagrade in priznanja. Priznanje za najboljšo mentorico praktičnega izobraževanja v organizaciji na višjih strokovnih šolah Republike Slovenije 2021 je prejela mentorica v podjetju gospa Sara Božanić.

Sara Božanić je direktorica Inštituta za transmedijski dizajn. Je oblikovalka, strateginja, podjetnica, predavateljica. Leta 2016 je prva v Sloveniji zagotovila sredstva Creative Europe MEDIA za razvoj animacijskega transmedijskega projekta Zvite pravljice, ki je leta 2019 prejel nagrado za družbeno inovacijo na področju participatornega kreativnega ustvarjanja SozialMarie. Leta 2011 je prejela nagrado British Council za mlado ustvarjalno podjetnico na področju medijev. Leta 2015 je s strani Evropske komisije bila izbrana za sodelovanje v projektu The Voice of culture; Structured dialog between the EU commission and the cultural sector za področje razvoja skupnosti s pomočjo digitalnih medijev. Je aktivna predavateljica, ki je izvedla je vrsto izobraževanj s področja transmedijskega oblikovanja in financiranja (Mediamorfosis v Peruju in v Kolumbiji leta 2018; v Argentini, Braziliji, Urugvaju leta 2017 in drugje).

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.