Študent Inženir Avdio produkcije leta 2023 je Kristijan Šmid

Avdio produkcija

Priznanje za študenta leta 2023 programa Medijska produkcija – Avdio produkcija je v študijskem letu pridobil Kristijan Šmid, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2021–2023. Deluje na različnih področjih medijev, zaposlen je kot radijski operater pri Radio Maribor, dopolnjuje ga tudi glasba, vodenje prireditev.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Medijske produkcije – modul Avdio produkcija leta 2023?

“Naziv študent leta mi v prvi vrsti predstavlja zagotovo veliko presenečenje, predvsem zato, ker sem eden izmed starejših študentov, ki ima zraven študija tudi obveznosti do zaposlitve ter družine in tega naziva nisem pričakoval, je pa zagotovo nagrada za dobro in kvalitetno opravljeno delo.”

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Za študij na Academii sem se odločil predvsem zaradi želje po napredovanju. Imam dobro zaposlitev, ki jo kvalitetno opravljam, a kljub temu verjamem, da imam prostor za napredovanje. Po spletu sem zasledil možnost študija Avdio produkcije na VSŠ Academia in tako je odločitev izbire študija bila določena.”

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Pri študiju me najbolj veseli srečevanje z mlajšo generacijo, ki ima na današnji svet drugačen pogled kot jaz. Za nas starejše ljudi, ki smo še odraščali v analogni in ne digitalni dobi, je pogled na kakšne aktualne stvari drugačen kot današnjim mladim, kar me zelo zanima. Všeč mi je tudi, da je študij prilagodljiv, kar dodatno koristi predvsem posameznikom, ki imajo redno zaposlitev ter dodatne obštudijske obveznosti.”

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Morda sem se v zadnjih dveh letih zaradi mladih sošolcev in sošolko pomladil, zagotovo na veliko stvari gledam drugače, iz drugega zornega kota bolj profesionalno. Mnogo stvari v medijih lahko danes na osnovi nasvetov predavateljev in praktičnega znanja, pridobljenega iz skupinskih del in vaj opravim mnogo hitreje kot pred pričetkom študija.”

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

“Po diplomiranju se še naprej vidim kot radijskega moderatorja, saj je stvar, v kateri najbolj uživam. Bom pa zagotovo tej aktivnosti dodal še kakšno dodatno zaposlitev na tem področju.”

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Vsem študentom in študentkam, ki se še odločajo, ali bi študirali ali ne, jim priporočam, da to naredijo. To naj naredijo predvsem zase in naj ne obupajo, čeprav se kdaj študij zdi obširnejši, seveda pa toplo svetujem, da obiskujejo predavanja in opravijo vaje sproti, saj bo posledično dodatno delo zanemarljivo.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X