Študent Inženir Strojništva leta 2023 je Emilijano Dančić

Strojništvo

Priznanje za študenta leta 2023 programa Strojništvo je v študijskem letu pridobil Emilijano Dančić, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Strojništvo generacije 2021–2023. Trenutno je zaposlen v podjetju  Deutz engineering kot konstukter na področju certificiranja motorjev z notranjim izgorevanjem.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Strojništva leta 2023?

“Naziva resnično nisem pričakoval in sem Academii zelo hvaležen. V študij sem vložil veliko truda in ta naziv je tako nagrada kot dokaz, da se je ta trud obrestoval.”

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Za študij na Academii sem se odločil z namenom izpopolniti moje dosedanje znanje. Zaposlen sem bil že v več podjetjih in vedno mi je primanjkovala tista pika na i, s katero bi izpopolnil znanje na svojem področju, hkrati pa sem želel biti tudi zgled sinu, da lahko tudi ob delu uspem v študiju.”

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Pri študiju me je najbolj veselilo dejstvo, da predavatelji izhajajo iz stroke. Če bi moral izbirati, bi za najljubši predmet izbral Poslovno komuniciranje in vodenje, ki ga predavata ga. Đorđevič in dr. Novak, saj sta na vsakem predavanju študentom predstavila ogromno novih informacij, predvsem namigov, nasvetov, ki ne le koristijo študentom, temveč tudi zaposlenim in tistim, ki zaposlitev še iščejo.”

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Največja sprememba oz. izboljšava je zagotovo mnogo večja organiziranost. Pred študijem je moja dnevna relacija bila dom – služba, zato sem imel mnogo več časa za druge aktivnosti, s pričetkom študija je razporeditev časa za delo, študij in družino postala ključnega pomena. V kariernem razvoju sem predavanja na Academii lahko primerjal s projekti, ki smo jih oziroma trenutno izvajamo v podjetju, prejel večji vpogled v kritično-analitično razmišljanje ter posledično možnost vpeljevanja naučenega v omenjene projekte in samo delo.”

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

“V bližji prihodnosti ne načrtujem dodatnega oz. nadaljnjega izobraževanja, čeprav se tudi tukaj lahko oklepamo reka “nikoli ne reči nikoli”; osredotočil se bom na svoje delovno mesto in na družino.”

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Vsem bodočim študentom bi v prvi vrsti svetoval redno obiskovanje predavanj, sprotno delo in pomembnost časovne organizacije.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X