Študent Inženir Video produkcije leta 2023 je Simon Zimič

Video produkcija

Priznanje za študenta leta 2022 programa Medijska produkcija – Video produkcija je v študijskem letu pridobil Simon Zimič, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2021–2023. Ukvarja se s fotografijo in video produkcijo.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Medijske produkcije – modul Video produkcija leta 2023?

“Naziv študent leta je bila nagrada za poplačan trud in dobro opravljeno delo v letih študija modula Video produkcije.”

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Po srednji šoli sem nadaljeval s študijem matematike, ampak sem hitro zatem opazil, da mi to področje ni odgovarjalo. V prostem času sem se pričel ukvarjati z video produkcijo in se hitro zatem odločil za nadgradnjo znanja in pridobitev strokovnih izkušenj ter nasvetov strokovnjakov tega področja – odločil sem se za pridobitev formalen izobrazbe.”

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Največja prednost študija na VSŠ Academia je zagotovo modularna izvedba predmetov, kjer istočasno ne poteka več predmetov hkrati, kar zagotovo pripomore pri organizaciji časa. Največje veselje pri študiju je bila možnost izposoje multimedijske opreme, katera nam je bila v veliko pomoč tudi na lastnih projektih.”

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Na začetku sem kot hobi ustvarjal kompilacije različnih posnetkov, ker pa sem želel nadgraditi svoje sposobnosti, sem izbral ta študij. Spoznal sem veliko dodatnih tehnik in metod za obvladovanje za uspešno snemanje oz. urejanje video posnetkov. Zaradi narave študija, ki v ospredje postavlja projektno in timsko delo, opažam, da sem izboljšal komunikacijo in sposobnosti dela v skupini, pridobil sem tudi na organizacijskih sposobnostih.”

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

“Po diplomiranju se vidim predvsem na področju ustvarjanja filmov in videospotov. Z mnogimi novimi izkušnjami na tem področju se bom po diplomiranju osredotočil na svoje podjetje video produkcije ter ga na osnovi pridobljenega znanja tudi izboljšal.”

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Vsem bodočim študentom bi sporočil, da je za študij zraven sprotnega dela najpomembnejša tudi volja ter strast do področja, na katerem študirate.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X