Študent Komercialist leta 2021 je Gregor Potočnik

Komercialist

Priznanje za študenta leta 2021 programa Ekonomist –  modul Komercialist je v študijskem letu pridobil Gregor Potočnik, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Ekonomist – modul Komercialist generacije 2019–2021.

1. Kaj Vam pomeni naziv Študent komercialist leta 2021?

“Predvidevam, da ne bom edini, ki bo odgovoril, da tega resnično nisem pričakoval. Tudi moj namen ni bil postati študent leta, ampak sem imel cilj opraviti študij v najkrajšem možnem času –  saj sem ta študij lahko obiskoval s pomočjo podjetja, kjer sem zaposlen.

To podjetje me je napotilo na vaš študij ter mi podarilo možnost izobraževanja ob delu. Brez te pomoči tega študija preprosto ne bi bilo mogoče obiskovati, kaj šele dokončati tako uspešno.

Vedno sem se šalil, da sem svojo fakulteto dokončal v podjetju, kjer sem zaposlen. 1. januarja bom v podjetju namreč zaposlen že 20 let. Takrat, na začetku zaposlitve, nisem našel dodatne motivacije za nadaljnjo izobraževanje po srednji šoli.

Delam v podjetju Seco Tools d.o.o, ki spada v skupino Seco AB, švedsko podjetje za izdelovanje rezilnih naprav. Pričel sem z delom kot notranji prodajalec, nato sem prestopil v marketing, sedaj pa sem osredotočen na prodajo; za skupino Seco AB delam na dveh globalnih projektih, kar mi vzame več kot polovico delovnega časa.”

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Koncept študija je ustrezal moji usmeritvi dela. Potrditev tega, kar delam že 20 let, je prav ta formalna izobrazba, ki sem jo prejel tukaj na Academii.

Ko sem videl vaš predmetnik in način dela, ki poteka v modularni obliki “predavanje–izpit–predavanje–izpit” mi je glede na mojo zaposlitev zelo ugajal.”

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Študij sem pričel obiskovati še v času pred izbruhom koronavirusa. Potem pa je žal sledilo obdobje pandemije koronavirusa.

Kljub temu me je po tem težkem obdobju najbolj veselil občutek, da se je študij na koncu čutil že kot pravi študij logistike. Vaša transformacija fizičnih predavanj v spletna predavanja kot študij od doma je bila odlična, kar sem  tudi že izrazil v anketnem vprašalniku ob koncu študijskega leta.” 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Pred pričetkom študija na Academii sva z direktorjem podjetja, kjer sem zaposlen, iskala vse možnosti nadgradnje mojega znanja, pridobitve novih izkušenj ali dodatne manjkajoče izobrazbe.

 V času teh dveh študijskih let sem pričel tudi z dvema globalnima projektoma, prav tako pa delno odgovarjam ostalim globalnim managerjem Seco AB.

Sam zase vedno najtežje presodiš, ali si naredil korak naprej ali si stopil korak nazaj. Imam pa s strani žene ter s strani sodelavcev odlično podporo in oboji so večkrat dejali, da sem se v teh dveh letih študija na Academii na svojem področju občutno izboljšal. 

5. Kje se vidite po diplomiranju? Boste ostali zvesti podjetju v katerem delate?

“Menim, da bom ostal zvest mojemu podjetju, saj brez podpore in pomoči podjetja študij ne bi bil mogoč. In tukaj sem zaposlen že 20. leto.

Ne iščem zunanjega izziva, a kljub temu sem v položaju, kjer bi morda še lahko našel kakšno stopničko bližje nazivu projektnega managerja. Tega sem si vedno močno želel.”

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Vsak, ki se odloči za tovrsten študij, naj vzame svojo izbiro resno. Če nisi resen, ne boš dosegel resnega rezultata.

Študij na Academii mi je je po eni strani bila odlična izkušnja, po drugi strani pa je bila tudi ena najtežjih izkušenj prav zaradi usklajevanja časa med delom in predavanji. Včasih sem na enem ekranu sledil predavanju Academie, na drugem pa sem moral biti pozoren še na sestanek podjetja.”

“Kdor je odločen in se študija loti resno, ni bojazni, da ga tudi ne zaključi uspešno in odločno!”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Sorodni članki

Vpis na Višjo strokovno šolo Academia Maribor

Vabljeni k vpisu na še prosta mesta

Za študente programov Ekonomist, Gradbeništvo, Strojništvo, Informatika in Varovanje

Brezplačni pripravljalni tečaji računalništva, tujega jezika in matematike

Svečana podelitev diplom na Mariborskem gradu

Svečana podelitev diplom Višje strokovne šole Academia Maribor

Druga prijava za vpis na Višjo strokovno šolo Academia Maribor

Drugi prijavni rok za vpis je odprt od 24. avgusta do 31. avgusta 2021

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.