Študenti Gradbeništva na ogledu gradbišče Rotovški trg

Gradbeništvo

Študentje višješolskega programa Gradbeništvo so v okviru predmeta Varstvo okolja in urejanje prostora obiskali gradbišče Center Rotovž – nastajajoč Inovativni center usmerjen k promociji knjige, izobraževanja, kulture in digitalizacije. S spletnega središča Mestna občina Maribor je razbrati, da s projektom stremi k ohranjanju kulturne dediščine in ustrezni umestitvi novih delov objekta v staro mestno jedro, zato je že pri samem projektiranju tesno sodelovala z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije.


 

Gradnja Centra Rotovž vključuje izgradnjo nove osrednje enote Mariborske knjižnice z umeščanjem art kina ter galerije. Površina gradbišča obsega nekaj več kot 8000 kvadratnih metrov, razdeljenih na 3 etaže, objekt, ki so ga načrtovali v arhitekturnem ateljeju Medprostor, pa bo predvidoma zaključen v prvi polovici leta 2024.  Načrtuje se tudi razširitev Rotovškega trga na Lekarniško ulico in Gosposko ulico.

 

Predviden čas gradnje je 2 leti, čemur sledi dobava in montaža opreme ter pridobitev uporabnega dovoljenja. Selitev uporabnikov v objekt je predvidena v juliju 2024, vrednost celotnega projekta pa znaša 25.400.798,30 EUR.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X