Študenti medijske produkcije na ogledu tiskarne DEMAGO

Grafično oblikovanje

Študentje študijskega programa Medijska produkcija so se v sklopu predmeta Medijska umetnost in vizualna komunikacija s inštruktorjem Dejanom Šmidom v torek, 14. 02. 2023, udeležili strokovne ekskurzije v tiskarskem podjetju DEMAGO PRINT, ki jo je vodil vodja proizvodnje, gospod Luka Fajfar.


Tiskarna DEMAGO PRINT že vrsto let uspešno sodeluje z mnogimi podjetji, založniki in drugimi, ki iščejo ažuren, kakovosten in ugoden tisk. Podjetje razpolaga z modernimi tiskarskimi stroji in ponudbo tiska, ki je najbolj uporaben prav za podjetnika in založnike (vizitke, zloženke, brošure, katalogi, knjige, tisk maloserijske embalaže, do velikoformatnega tiska (LFP) ter UV direktnega tiska na ploščate materiale, kot so Forex, Dibond, pleksi steklo, karton, lepenka in digitalnega tiska samolepilnih etiket na roli, ter DTG tisk in vezenje na oblačila). Zraven tiska več kot 10.000 naročnikom nudi tudi pomoč pri sodobnih pristopih oglaševanja.

Študentje so na ogledu podjetja spoznali postopek priprave tiska, delovanje tiskalnikov raznovrstnih formatov na različnih podlagah in materialih, imeli so vpogled v tehnični vidik oblikovanja celostne grafične podobe, pripravo priročnika CGP ter pripravo datotek za predajo stranki in na koncu .

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X