Študenti programa informatika na ogledu podjetja SkyLabs

Podatkovna znanost

Programsko inženirstvo

Računalniške vede

Razvoj aplikacij

Sistemsko inženirstvo

Umetna inteligenca

Študentje študijskega programa Informatika so se v četrtek, 14. 4. 2022 , pri predmetu Zbirke podatkov 1, udeležili strokovne ekskurzije v podjetju SKYLABS v Mariboru. Voden ogled podjetja je vodil izvršni direktor SKYLABS-a, dr. Tomaž Rotovnik.


SKYLABS je podjetje, ki se ukvarja z vesoljsko tehnologijo in ponuja rešitve za obdelavo podatkov na krovu ter inovativen pristop k vesoljskemu inženirstvu. Podjetje se osredotoča predvsem na razvoj visokotehnoloških rešitev po meri, vključno z razvojem strojne in programske opreme, odporne proti napakam, digitalno obdelavo signalov, razvojem jedra IP, zaščitenega pred sevanjem, hitrim izdelovanjem prototipov ter komunikacijo med vesoljem in zemljo.

Podjetje trenutno sodeluje z raziskovalci Univerze v Mariboru pri izdelavi novega nanosatelita TRISAT-S z namenom prikazati tehnološko varno radijsko povezavo med vesoljskim segmentom nanosatelitov in zemeljsko postajo. Satelit TRISAT-S, katerega izvajalec je Univerza v Mariboru, gradnjo pa financira podjetje SkyLabs, bo z izstrelišča na Norveškem poletel v vesolje v tretjem četrtletju leta 2022.

  • TRISAT LEIS

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.