Študentje Academie na obisku pri Rimac Automobili in partnerski univerzi Algebra v Zagrebu

Ekonomist

Medijska produkcija

Računalniške vede

Strojništvo

Študentje Academie so v okviru strokovne ekskurzije v Zagreb obiskali uspešno zagonsko podjetje Rimac Automobili.

Ogled proizvodnje Rimac Automobili

01 – Razstavni prostor Naš obisk se je začel z zgodovinskim sprehodom skozi razstavni prostor. Tu smo se srečali z ikoničnim Concept_One, spoznali tehnologijo, uporabljeno v drugih hiper avtomobilih, in se seznanili z najnovejšim članom družine, hipera vtomobilom Nevera.

02 – Tapetništvo Nadaljevali smo z ogledom procesa izdelave notranjosti hiper avtomobila. Opazovali smo postopke vtiskovanja, šivanja in rezanja – vse ročno opravljeno delo v tapetniškem oddelku Rimac Automobili.

03 – Ožičenje Sledil je podrobnejši pogled na “živčni sistem avtomobila” – ožičenje, ki poganja Nevero. Ta del je bil posebej tehnično zanimiv.

04 – Proizvodne linije Dobili smo priložnost sedeti v prvi vrsti ob montaži najhitrejšega električnega hiper avtomobila. Dinamika in preciznost proizvodne linije sta bili osupljivi.

05 – Proizvodnja baterij Obiskali smo zakulisje proizvodnje baterij v Rimac, ki so prilagojene za najzahtevnejše projekte. Tehnološka inovativnost tukaj je bila na vrhuncu.

06 – Montaža vozil/komponent Opazovali smo, kako se različni deli združujejo v naši montaži vozil in komponent. Vsak korak je bil skrbno načrtovan in izveden z izjemno natančnostjo.

07 – Konec linije / Kontrola kakovosti / Hypergarage Zaključili smo s sprehodom skozi zaključno linijo in kontrolo kakovosti. Končna destinacija je bila hypergarage, kjer so končani avtomobili čakali na dostavo svojim lastnikom.

Obisk partnerske univerze Algebra

Strokovno ekskurzijo smo nadaljevali na naši partnerski univerzi Algebra v Zagrebu, kjer so si študentje ogledali nov kampus in spoznali študijske programe. Diplomanti Academie lahko namreč na podlagi sodelovanja z Algebro študij nadaljujejo v Zagrebu v angleškem jeziku in ob koncu študija, tako kot na Academii, pridobijo dve diplomi.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X