Študentka Inženirka Fotografije leta 2023 je Megi Rosić

Fotografija

Priznanje za študentko leta 2023 programa Medijska produkcija – Fotografija je v študijskem letu pridobila Megi Rosić, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2021–2023. Ukvarja se s fotografijo, zanima jo tudi glasbena produkcija.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študentka Medijske produkcije – modul Fotografija leta 2023?

“Ta naziv je potrditev, da na svojem področju zmorem veliko več, da sem se naučila veliko novih stvari, spoznala nove ljudi, seveda pa je to dokaz za uspešen študij in dobro opravljeno delo.”

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Za študij na Academiii sem se odločila predvsem zaradi samega učnega programa ter bližine doma. Hkrati je pomemben razlog za izbiro Academie možnost opravljanja študija na daljavo.”

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Zelo mi je bilo všeč dejstvo, da je študentom na voljo raznolik kader predavateljev – tudi tujih, njihova dostopnost, prijateljski odnos do študentov, dela in nenehna pomoč pri kakršnih koli težavah, s katerimi se študenti v sklopu študija lahko srečajo.”

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Po 2 letih študija opažam, da sem mnogo bolj odprta do novih poznanstev, saj sem med tem časom na podlagi mnogih dejavnosti, ki jih šola nudi, spoznala veliko tujih študentov, kar me je še dodatno navdihnilo do nadaljnjega izobraževanja izobraževanje v tujini.”

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

“Zagotovo se po diplomiranju vidim v tujini bodisi v sklopu nadaljnjega izobraževanja ali poklicne poti. Dolgoročen cilj mi je delo in življenje v tujini, v tem primeru računam na Nemčijo ali Norveško”

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Ne prestrašite se izzivov, uživajte v tem kar delate, pustite se presenetiti, koliko novih poznanstev boste v času študija zgradili.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X