Študentka Inženirka Grafičnega oblikovanja leta 2023 je Greta Štumberger

Grafično oblikovanje

Priznanje za študentko leta 2023 programa Medijska produkcija – Grafično oblikovanje je v študijskem letu pridobila Greta Štumberger, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2021–2023. Že od malih nog uživa v ustvarjanju, v zadnjem času se še posebej osredotoča na digitalno umetnost, hkrati pa jo zanima tudi oblikovanje notranjih prostorov, saj verjame, da ima okolje pomemben vpliv na človekovo počutje in produktivnost.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študentka Medijske produkcije – modul grafičnega oblikovanja leta 2023?

“Naziv “študent leta” mi pomeni potrditev za moje dosežke in trud, ki sem ji vložila v svoje izobraževanje. Ponosna sem na svoje dosežke in vesela sem, da se je ves moj trud izplačal. Učenje in pridobivanje novih znanj sta zame pomembna. Skozi študijske izzive sem se razvijala tako osebnostno kot intelektualno. Izobraževanje mi je omogočilo razširiti nova obzorja, spoznavati nove ideje ter se povezati z vrstniki in predavatelji.”

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Ena izmed glavnih prednosti Academie je fleksibilnost urnika, ki mi omogoča boljšo prilagoditev študija svojim drugim obveznostim. Od samega začetka sem začutila prijaznost in podporo s strani predavateljev in zaposlenih na Academii. Vedno sem lahko z njimi stopila v stik in dobila koristne nasvete ter odgovore na svoja vprašanja. Pomembno mi je tudi, da ima Academia poudarek na praksi. Dobila sem dosti izkušenj skozi projekte v realnem svetu.”

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Pri študiju me najbolj veseli delo na novih projektih v skupini s sošolci, saj se vedno naučimo kaj novega in se obenem zabavamo. Delo v skupini prinaša tudi raznolikost in različne perspektive, kar obogati naše projekte.”

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Študij na Academii mi je omogočil razviti širok spekter veščin in znanj s področja grafičnega oblikovanja. Praktične izkušnje, ki sem jih pridobila med študijem, so mi pomagale razviti samozavest in verjeti v svoje sposobnosti. Poleg tega sem se naučila tudi veliko o timskem delu, komunikaciji s strankami in učinkovitem reševanju izzivov. Vse te veščine so ključne pri gradnji uspešne kariere v oblikovanju.”

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

“Po diplomiranju si želim delovati na področju grafičnega oblikovanja in notranjega oblikovanja. Želim si sodelovati pri različnih projektih, ki mi bodo omogočili nadgradnjo mojih znanj in izpopolnjevanje moje umetniške vizije. Na dolgi rok pa si želim uresničiti svoje sanje in ustanoviti lasten kreativni studio, kjer bom lahko izražala svojo kreativnost ter pomagala ljudem uresničiti svoje vizije skozi oblikovan.”

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Drugim študentom bi priporočala, da se odprejo novim izkušnjam in priložnostim, ki jih ponuja študij. Redno obiskujte predavanja in se aktivno vključujte v projekte, saj je praksa ključnega pomena za pridobivanje dragocenih izkušenj. Hkrati pa ne pozabite na timsko delo, saj sodelovanje s sošolci prinaša nove perspektive in ideje ter bogati vaše ustvarjalne procese.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X