Uspešno izveden Karierni koktajl Academie: Okusi kariernih priložnosti

21. maja 2024 je med 14.00 in 15.30 uro potekal spletni Karierni koktajl Academie, ki je združil študente, ki so želeli pridobiti dragocene informacije o kariernih priložnostih v Sloveniji in tujini. Dogodek je bil organiziran z namenom, da se študentom ponudi priložnost za mreženje z uspešnimi strokovnjaki iz različnih panog ter pridobitev vpogleda v trenutne trende na trgu dela.


Predstavitve slovenskih podjetij

K sodelovanju smo pritegnili predstavnike podjetij Povio, Kadring in Impol, RE/MAX Slovenija, VARIS Lendava ter Talum, ki so predstavili svoje delovno okolje, kulture podjetij in karierne priložnosti znotraj svojih timov. Študenti so imeli priložnost zastavljati vprašanja in pridobiti vpogled v aktualne zaposlitvene možnosti.

Karierne priložnosti v tujini

Po predstavitvah slovenskih podjetij smo se osredotočili na karierne možnosti v tujini. Študentom smo ponudili širok spekter možnosti za nadaljevanje študija in pridobitev mednarodnih izkušenj.

  • Nadaljevanje študija na Prague City University: Alexa Kroonblawd, specialistka za vpis in mednarodno sodelovanje, je predstavila pomembne informacije o vpisu in študiju na tej prestižni univerzi.
  • Erasmus+ Program Mobilnosti: Nina Gaube, vodja projektov in programov Academie, je predstavila prednosti in postopke za vključitev v Erasmus+ program, ki omogoča pridobivanje dragocenih izkušenj v mednarodnem okolju. Študenti so dobili koristne nasvete in strategije za uspešno iskanje študijskih možnosti na tujih univerzah.

Karierni koktajl Academie je študentom ponudil veliko uporabnih informacij in priložnosti za povezovanje s potencialnimi delodajalci in akademskimi institucijami.

Hvala vsem, ki ste se udeležili dogodka in ga soustvarjali!

Veselimo se naslednjih priložnosti za srečanje in sodelovanje. Spremljajte naše prihodnje dogodke in se pridružite skupnosti, kjer okušamo karierne priložnosti.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X