Vodja trgovskega trženja Engrotuš ter vodja zavoda Vozim Leonida Pevec

Medijska produkcija

V obsegu predmeta Organizacija in vodenje medijske produkcije višješolskega študijskega programa Medijska produkcija smo gostili go. Leonido Pevec, vodjo trgovskega trženja v podjetju Engrotuš d.o.o. ter vodja Zavoda Vozim, čigar začetki so povezani s prometno varnostjo, danes pa delujejo na področju preventive v prometu in alkoholu, mladinskega dela in socialne integracije oseb z manj priložnostmi.


V uvodnem delu gostujočega predavanja je ga. Pevec predstavila zavod Vozim ter se podrobneje ustavila pri projektu “Ne Bluzi, z Glavo Kruzi”. Cilj Zavoda Vozim je zmanjšanje prometnih nesreč in ozaveščanje o pomenu varne vožnje ter uporabe različnih prevoznih sredstev. Zavod deluje preko različnih projektov, kampanj in dogodkov, ki nagovarjajo različne ciljne skupine, predvsem pa se osredotoča na mlade voznike in uporabnike mikromobilnosti.

Poleg promocije varnosti v prometu, Zavod Vozim izvaja tudi raziskave in analize v zvezi s prometno varnostjo ter sodeluje s strokovnjaki in institucijami na področju prometne varnosti. Njihovo delo vključuje tudi sodelovanje s šolami, univerzami in lokalnimi skupnostmi za izvajanje izobraževalnih programov in aktivnosti, ki spodbujajo odgovorno ravnanje v prometu.

Ob koncu gostujočega predavanja je ga. Pevec študentom posredovala zanimive podatke in izhodišča za pripravo projektov, ki jih čakajo. Študentje bodo ustvarjali avtorske multimedijske izdelke, ki bodo nagovarjali mlade k varni uporabi prevoznih sredstev, med izbirami bodo bili izvirni podcast, promocijski videi, komunikacijske kampanje ter druge oblike ustvarjalnih izdelkov. Po zaključku nalog bodo študenti seznanjeni z ocenjevanjem, ki ga bo izvedla ekipa Zavoda Vozim. Izbrali bodo tri najboljše projekte, ki bodo deležni posebne pozornosti in priznanja za svoj trud in ustvarjalnost.


Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X