Zaključno transnacionalno partnersko srečanje projekta KEYS! na Finskem

Zaključno transnacionalno partnersko srečanje projekta KEYS!, sofinanciranega iz programa ERASMUS+, je potekalo od 27. do 29. maja 2024 v čudovitem mestu Turku na Finskem.


 

Cilj projekta KEYS! je podpora učencem migrantom pri njihovem izobraževanju in poklicnem udejstvovanju. 

Srečanje, ki ga je gostil Axxell Utbildning – koordinator, je potekalo v pomorski akademiji in centru za usposabljanje Aboa Mare.  Lokacija je nudila ugodno okolje za plodne razprave in sodelovanje partnerjev (Stichting Regionaal Opleidingencentrum Zuidholland Zuid – NL, Centre for Competence Development Cyprus – CY, p-consulting.gr. – GR, AEVA – Associacao Para A Educacao E Valorizacao Da Regiao De Aveiro – PT, Centro San Viator – ES, Calasanz Santurtzi S.L.- ES, IB Mitte gGmbH für Bildung und Soziale Dienste Niederlassung Sachsen – DE, ACADEMIA d.o.o – SI).

 

Partnerji smo razpravljali o organizaciji multiplikativnih dogodkov, strategiji razširjanja in merjenju učinkov 3 rezultatov projekta:

  • Spletno orodje za učitelje – interaktivno in vključujoče orodje, namenjeno razvijanju ključnih kompetenc učencev, zlasti pomoči učencem migrantom pri prehodu iz integracije/jezikovnega usposabljanja v poklicno izobraževanje in usposabljanje.
  • Učni portfelj, ki učencem migrantom omogoča dokumentiranje, ocenjevanje in razvijanje ključnih kompetenc. Ta portfelj temelji na zbirki orodij in je namenjen podpori učencem na njihovi izobraževalni in poklicni poti.
  • Najboljše prakse in priporočila – priročnik najboljših praks in priporočil za izobraževalce in oblikovalce politik, ki se osredotoča na premagovanje izzivov pri izobraževanju migrantov in spodbujanje nemotenega prehoda v poklicno izobraževanje in usposabljanje.

 

 

Projekt KEYS! bo učiteljem/izobraževalcem ponudil orodja, z drugimi besedami ključe, ki bodo učencem pomagali pri razvijanju temeljnih spretnosti in ključnih kompetenc. Z vidika učečega se pomaga odpreti vrata v izobraževanje, zaposlitev in družbo.

Spremljajte več novic TUKAJ, ko bomo nadaljevali našo pot za bolj vključujoče in učinkovito izobraževanje za migrante po vsej Evropi.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X