Zdravko Kokot je Študent Inženir Varovanja leta 2020

Varovanje

Priznanje za študenta leta 2020 programa Varovanje si je v študijskem letu pridobil Zdravko Kokot, ki najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Varovanje generacije 2018-2020.

Spoštovani Zdravko, kaj Vam pomeni naziv Študent inženir varovanja leta 2020?

“Kljub temu, da je prejeti naziv nepričakovan, sem srečen in presenečen, da sem naziv študent leta 2020 programa Varovanje pridobil. Res pa je, da me sedaj čaka še priprava in zagovor diplomskega dela, ki bo temu nazivu dala piko na i.”

Vključeni ste bili v brezplačni študij za zaposlene v okviru projekta MUNERA3, ki je financiran s strani kohezijskih sredstev Evropske unije in Republike Slovenije. Kaj Vam pomeni, da lahko študirate brezplačno?

“Projekt MUNERA3 je vzpodbudil mojo odločitev za študij. Že nekaj let sem se odločal za študij, vendar mi finančno stanje to ni dovoljevalo. MUNERA3 je bila zame odskočna deska, da sem se odločil za študij.”

Zakaj ste izbrali študij prav na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Za Academio sem se odločil na priporočilo prijateljice, ki je objavila sporočilo na Facebooku. Zadevo sem preštudiral, vse skupaj se mi je zdelo vredu. Mislil sem sicer, da pri študiju zaradi let ne bom uspešen, vendar se na koncu vidijo rezultati.”

Kaj vas pri študiju najbolj veseli?

“Všeč mi je organizacija in izvedba študijskega procesa, ki poteka na razumljiv način s predavatelji iz prakse v varovanju. Ob pričetku študija sem se sicer ustrašil predmeta Informatika (op. vključuje napredne informacijske sisteme v varovanju), vendar sem ob tretjem predavanju ta strah izgubil. Strašili so tudi z drugimi predmeti, kot je Upravno pravo, vendar ko vzameš študij resno v roke si tudi pri težjih predmetih uspešen.”

Kako Vam študij na Academii pomagam pri Vašem kariernem in osebnem razvoju?

“Karierno si po diplomiranju želim napredovanja na delovnem mestu, osebnostno pa opažam velik napredek pri sposobnosti komuniciranja ter splošni razširitvi obzorja.

Kaj še počnete ob študiju?

“Prosti čas ob polni zaposlitvi na Pošti Slovenije namenjam predvsem družini in družinskim izletom, za sprostitev pa se intenzivno ukvarjam z vrtnarjenjem in pridelavo sveže, domače hrane.”

Kaj bi svetovali bodočim študentom?

“Pomembno je narediti prvi korak in se odločiti za študij. Nato svetujem resnost, predvsem sprotno opravljanje obveznosti ter da z dokončanjem študija ne odlašajo.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X