Glasbeni projekt je na splošno ena od osnovnih oblik izražanja avtorja – glasbenika, ki svoje delo zapiše in ga izda na nosilcu zvoka. Skoraj ne mine dan, da nebi slišali vsaj ene skladbe, ki je bila narejena in izdana v okviru določenega glasbenega projekta. Na radijskih postajah po Sloveniji lahko dnevno slišimo tudi skladbe glasbene skupine Tabu.
Zaradi slednjega sem se odločil v svoji diplomski nalogi predstaviti, kako se glasbeni projekt pripravi in realizira. Izdelava in izdaja glasbenega projekta skupine Tabu z naslovom 42 »O smislu vesolja, življenja in sploh vsega«, je delo tima, v katerem sem kot član skupine Tabu tudi aktivno sodeloval.
Namen diplomskega dela je predstavitev projekta od začetnih korakov pa do njegove končne realizacije. V prvem delu se osredotočam na idejne zasnove in opisujem postopke, ki so potrebni, da pridemo od osnovne zamisli do uresničitve projekta. V osrednjem delu prikazujem praktično uporabo in snemanje projekta z računalniškim programom Avid Pro Tools. V zaključnem delu pa predstavljam dokončno realizacijo projekta z njegovo fizično izdajo.

 

Download full insight