Izdelava in izdaja glasbenega projekta skupine Tabu – 42 “o smislu vesolja, življenja in sploh vsega”

Avdio produkcija

Študent: Primož Štorman


Primož Štorman je diplomant programa Multimediji na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal decembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Primož Štorman

Glasbeni projekt je na splošno ena od osnovnih oblik izražanja avtorja – glasbenika, ki svoje delo zapiše in ga izda na nosilcu zvoka. Skoraj ne mine dan, da nebi slišali vsaj ene skladbe, ki je bila narejena in izdana v okviru določenega glasbenega projekta. Na radijskih postajah po Sloveniji lahko dnevno slišimo tudi skladbe glasbene skupine Tabu.
Zaradi slednjega sem se odločil v svoji diplomski nalogi predstaviti, kako se glasbeni projekt pripravi in realizira. Izdelava in izdaja glasbenega projekta skupine Tabu z naslovom 42 »O smislu vesolja, življenja in sploh vsega«, je delo tima, v katerem sem kot član skupine Tabu tudi aktivno sodeloval.
Namen diplomskega dela je predstavitev projekta od začetnih korakov pa do njegove končne realizacije. V prvem delu se osredotočam na idejne zasnove in opisujem postopke, ki so potrebni, da pridemo od osnovne zamisli do uresničitve projekta. V osrednjem delu prikazujem praktično uporabo in snemanje projekta z računalniškim programom Avid Pro Tools. V zaključnem delu pa predstavljam dokončno realizacijo projekta z njegovo fizično izdajo.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Primož Štorman

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X