Koncept pasivne hiše danes predstavlja nizkoenergijsko hišo, ki zmanjša potrebe po energiji za ogrevanje za več kot 90%. Če se bi koncept pasivne hiše razširil po vsem svetu, bi to imelo ogromen vpliv na ohranjanje energetskih virov.
Nekaj časa je bilo popolnoma jasno, da je gradbeni sektor eden izmed največjih krivcev za onesnaževanje, ki vpliva na klimatske spremembe. V iskanju čim večje učinkovitosti porabljene energije se je pojavil koncept pasivne hiše, ki predstavlja zelo dobre možnosti v oskrbi objektov in sicer za stanovanjske, komercialne in druge namene. Pasivna hiša nam namreč nudi višjo kakovostno raven življenja.
Naslednja tema je koncept feng-shui. Ste morda kdaj prestopili prag hiše, v kateri ste imeli občutek, kot da ste doma? Ste kdaj razmišljali o najlepših letih vašega življenja in se spraševali, kako se je vse tako izteklo, kot se je? Lahko bi bil feng-shui. Preprosto rečeno nas feng-shui uči, kako ustvariti oz. ohraniti harmonijo v okolju. Je starodavna kitajska veda in umetnost nastanitve oz. bivanja, ki prispeva k izboljšanju zdravja, harmonije, daljšega življenja, karieri in blaginji- Ključ vsega je energija (ali Qi »Chee«). V nadaljevanju je navedenih 10 kratkih nasvetov, ki lahko izboljšajo tok, spremembo in ohranjanje energije (»Qi«) v vašem življenju.