Osnutek priročnika za izdelavo in postavitev spletne strani na primeru spletne strani turističnega društva Radvanje – www.radvanje.org

Spletna produkcija

Študent: Peter Smolič

Peter Smolič je diplomant programa Multimediji na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal septembra 2009.

PDF

Diplomsko delo Peter Smolič

Izdelava dinamične spletne strani je postopek, ki obsega številne faze, katere si v nekaterih primerih sledijo, v drugih pa lahko potekajo vzporedno oziroma istočasno. Prva faza je seveda ideja, ki nam začrta nadaljnji potek. Naslednja koraka sta izbira primerne domene in tehnologije izdelave spletne strani. Sledi izdelava, ki prav tako vsebuje večje število posameznih faz, od namestitve sistema za upravljanje vsebin do zbiranja vsebine, celotne grafične oblike, izdelava posameznih grafičnih elementov (ikon, ozadij, grafičnih glav). Po izdelavi grafične podobe je potrebno spletno stran izpolniti z vsebinami. Pri ustvarjanju vsebine moramo upoštevati načela za optimizacijo spletne strani. Zadnja faza izdelave spletne strani je optimizacija celotne spletne strani za spletne iskalnike.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Peter Smolič

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X