Postopek izgradnje nadomestnega večstanovanjskega objekta

Gradbeništvo

Študent: Zoran Golubovič

Adrijano Spevan je diplomant Višje strokovne šole Academia Maribor, program Gradbeništvo. Svoje diplomsko delo je zagovarjal novembra 2009.

PDF

Diplomsko delo Zoran Golubović

Vsak človek enkrat v življenju pride do določenega mejnika, ki zahteva od njega, da se osamosvoji in začne potek svojega novega življenja sam ali z družino. Prva prepreka oz. izziv pri tem je bivanje oz. streha nad glavo. Skozi vso zgodovino si je človek bil prisiljen iskati domovanje in suh prostor za zdravo življenje. Tudi danes ta praksa ostaja enaka kot v preteklosti, vendar imamo na naši strani novejšo tehnologijo, ki nam je omogočila, da naše domove izgradimo in opremimo kar se da bolj učinkovito in bolj življenju prijazno.

Zato sem se odločil, da bom v diplomskem delu opisal postopek izgradnje takšnega bivalnega okolja, predstavil sosledje dogodkov v toku same izgradnje, predstavil, zakaj uporabljamo določene materiale, kje in kako itd. Kadar berem kakšno obsežnejše pisno delo ali članek, mi je v veliko pomoč, če so stvari razčlenjene in podrobneje opisane, da si lahko lažje predstavljamo zadeve. Zaradi tega sem tudi sam uporabil takšen pristop in sem vsako poglavje ter podpoglavje razčlenil in podrobno opisoval za lažje razumevanje tistih, ki ga bodo prebirali z namenom spoznavanja novih informacij glede izvajanja gradbenih projektov po metodi klasične gradnje.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Zoran Golubović

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X