S POSLOVNIM NACRTOVANJEM DO USPEŠNEGA GOSTINSKEGA PODJETJA

Komercialist

Študent: Igor Žnidaric


Igor Žnidarič je diplomant programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal maja 2011.

PDF

Diplomsko delo Igor Žnidaric

Turisticne storitve in turisticni izdelki v dolocenem kraju so izrednega pomena za sam razvoj kraja in turizma v njem. K turisticni ponudbi kraja pa spada tudi gostinska ponudba in ponudba prenocišc. Avtor diplomskega dela se že dolgo ukvarja z gostinstvom in prišel je do
tocke, ko se je potrebno odlociti, ali nadaljevati in razširiti dejavnost ali pa zapustiti gostinsko dejavnost. Na podlagi poslovne ideje o razširitvi gostinske dejavnosti, ki je prikazana v diplomski nalogi, je prišel do spoznanja, da se z dobrim podjetniškim nacrtovanjem da oblikovati ustrezno gostinsko ponudbo.
Z anketiranjem smo ugotovili, da med ljudmi obstaja zanimanje za dobre restavracije, ki v svoji ponudbi nimajo le klasicne hrane in pijace, ampak se na ustrezen nacin poskušajo približati potrošniku, tj. z ustrezno hrano – pestro ponudbo – in s tematskimi veceri, ki bi dodatno pritegnili goste v restavracijo. Prav tako je pomembno, da se podjetnik ne ustavi na
neki tocki razvoja svoje dejavnosti, ampak da stremi za tem, da svojo dejavnost nenehno razvija in dopolnjuje. To je seveda možno.
Pri pripravi poslovnega nacrta ne moremo predvideti vseh dogodkov, vendar pa nam nacrt služi za orientacijo, da vemo, kaj smo imeli v mislih, kaj smo nacrtovali in da se skušamo teh smernic tudi držati. Gostinska dejavnost v sklopu turisticnega izdelka je za razvoj Pomurja, občine Gornja Radgona še kako pomembna, saj se kraj nahaja blizu pomembnih turisticnih in zgodovinskih krajev, zato smo ugotovili, da imamo za razširitev dejavnosti na razpolago vse možnosti, ki jih bomo tudi kar najbolj izkoristili.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Igor Žnidaric

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X