Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.

  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Želim se udeležiti predavanja

Izpolnite spodnji obrazec za brezplačno udeležbo na predavanju. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije.

  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

1 korak

Prijava

Prijavo izpolnite tako, da na izbranem študijskem programu izberete “Prijava” in izpolnete krajši obrazec.

Nato Vam bomo po e-pošti posredovali natančna navodila za oddajo vloge na Višješolsko prijavno službo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS.

2 korak

Vpis

Vpis poteka na sedežu šole, Glavni trg 17B v Mariboru. S seboj potrebujete maturitetna spričevala, osebni dokument in osebno fotografijo.

3 korak

Pričetek študija

Po vpisu prejmete vabilo na uvodni seminar ter brezplačne pripravljalne tečaje za Vaš uspešen začetek študija.

V jeseni prav tako organiziramo uvodni spoznavni vikend.

Pričnite s študijem oktobra 2022

Prva prijava

20. februar – 17. marec 2023

št. prostih mest: 60

Prijava

Druga prijava

25. avgust – 31. avgust 2023

št. prostih mest: 60

Naknadna prijava

po drugem prijavnem roku do 30. septembra 2023 oz. do zapolnitve prostih mest. Naknadni vpis še do 6. oktobra 2023.

Pričnite s študijem takoj

Takojšnja prijava

V kolikor ste zaposleni ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje in ne želite čakati do oktobra, se lahko študiju v program Higher National Diplome pridružite takoj.

Izvedba študijskega programa je prilagojena na način, da v kolikor prej začnete s študijem, prej tudi končate. V obeh primerih je trajanje študija in investicija v izobraževanje enaka.

Prepričajte se o našem študiju na informativnem dnevu

Omejitev vpisa je odvisna od interesa kandidatov za študij v posameznem letu. V preteklosti so že bile omejitve vpisa zato priporočamo čim hitrejšo rezervacijo vpisnega mesta s prijavo in vpisom.

Na Academii izvajamo ti. izredni študij, ki je po izvedbi študijskega procesa prilagojen zaposlenim. Študij je po pridobljenih znanjih in kompetencah enakovreden rednemu študiju.

Da. V kolikor niste zaposleni ali prijavljeni na Zavodu RS Slovenije kot aktivni iskalec zaposlitve lahko koristite pravice iz statusa študenta, kot so študentsko delo, subvencionirana prehrana, štipendije, bivanje, subvencioniran prevoz, zdravstveno zavarovanje in drugo. Določene pravice so omejene s starostjo študenta.

Da. Sporočite Vašo željo po vpisu od doma in o (e)pošti Vam bomo posredovali ustrezno dokumentacijo.

Da. V primeru, da ima študent priznanih več kot 1/3 oziroma 38 KT po ECTS obveznosti študijskega programa, se mu šolnina sorazmerno zniža. Ugodnosti (popusti) se ne seštevajo.

Da. Po vpisu na Višjo strokovno šolo Academia Maribor lahko oddate vlogo za pridobitev statusa športnika. Na podlagi Vaše ravni športnega udejstvovanja Vam izdelamo osebni izobraževalni načrt.

Da. V kolikor imate pridobljena neformalna znanja in kompetence, ko so na primer IKT industrijski certifikati, izpit iz ZUP, orožni list, nacionalne poklicne kvalifikacije ali drugo, lahko ta znanja ob ustrezni enakovredni zahtevnosti in obsegu dela študijskega programa uveljavljate v postopku priznavanja predhodno pridobljenega znanja. Postopek je brezplačen.

Da. Ob in med vpisom na Višjo strokovno šolo Academia Maribor ste lahko prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje.

Ob vpisu na Višjo strokovno šolo Academia Maribor potrebujete osebni dokument, originalne listine o zaključku srednješolskega izobraževanja ter osebno fotografijo.

V času predavanj in vaj (oktober – junij) smo za Vas na voljo vsak delavnik med 9. in 20. uro. V času poletnega delovnega časa smo za Vas na voljo vsak delavnik med 8.30 in 17.30 uro ter ob petkih do 12.30 ure.

X