Academia se je pridružila iniciativi Deeptech Talent Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo

Računalniške vede

Academia višja strokovna šola se je pridružila prestižni iniciativi EIT DeepTech Talent, ki se osredotoča na izobraževanje v globokih tehnologijah (DeepTech). Ta korak poudarja njeno zavezanost k inovacijam in izobraževanju v tehnološko naprednih področjih, s čimer Academia svojim študentom omogoča dostop do vrhunskih znanj in veščin, potrebnih za naslavljanje sodobnih globalnih izzivov.

S tem prizadevanjem Academia ne le krepi svoj izobraževalni program, ampak tudi prispeva k razvoju talentov v evropskem prostoru, kar je ključno za tehnološki napredek in digitalno preobrazbo.

Iniciativa Deep Tech Talent, ki jo vodi Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), si prizadeva v naslednjih treh letih usposobiti milijon ljudi na področju globokih tehnologij. Program naslavlja pomanjkanje talentov v Evropi za spopadanje z globalnimi izzivi preko naprednih tehnoloških rešitev. Osredotoča se na tri glavne skupine učečih se oseb: srednješolce, študente višjega in visokošolskega izobraževanja in odrasle, s ciljem razvoja močnega bazena talentov v globokih tehnologijah po vsej Evropi.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X