Aljaž Ruis: Študent športnik programa Medijska produkcija

Video produkcija

Aljaž Ruis je študent športnik, ki je vpisan na program Medijska produkcija, modul Video produkcija. Profesionalno se ob študiju udejstvuje na področju futsala oziroma dvoranskega nogometa in je kategoriziran športnik državnega razreda.

Že v času njegovega otroštva je Aljaž rad igral nogomet. Za kariero v dvoranskem nogometu se je odločil zaradi hitrejšega načina igre ter raznolike dinamike igranja.

Aljaž je z ekipo večkrat dosegel naziv državnih prvakov v mladinskih kategorijah ter osvojil tudi lovoriko za najboljšega strelca. Vpoklican je bil v državno reprezentanco do 19 ter do 21 let.

Trenutno stremi, skupaj z ekipo KMN Meteorplast iz Ljutomera, k uvrstitvi v 1. Slovensko futsal ligo, kar jim zaenkrat tudi uspeva. V prihodnje upa na članski naslov državnega prvenstva v 1. futsal ligi. Kariero želi nadaljevati tudi v članski reprezentanci Slovenije.

 

Kako izgleda vaš običajen delovnik?

Rekel bi, da se ne razlikuje preveč od delovnika ostalih študentov. Zraven študentskih obveznosti opravljam še študentsko delo, ter vedno najdem čas za trening. Če ne za ekipnega, vsaj za individualnega.

Kako izgleda vaš običajen vikend?

Med vikendom imam včasih tekmo, če tekme ni, delam. Čas med vikendom izkoristim tudi za študijske obveznosti, bodisi za domače naloge ali za priprave na prihajajoči izpit. Če ostane še kaj časa, rad pogledam dobro nogometno tekmo ter odigram kakšno igro na Playstation-u.

Zakaj ste se odločili za študijski program program in za Academio?

Za ta program sem se odločil, ker sem obiskoval Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, smer medijski tehnik, šolanje sem nato želel nadaljevati na isti smeri. Academia mi je omogočila usklajevanje študentskega dela, treningov ter študija.

 

Aljaž se kljub profesionalni karieri v dvoranskem nogometu trudi, da je prisoten na vseh predavanjih, v kolikor se le da. Če mu to kdaj ne uspe, zaostanek nadoknadi s samostojnim učenjem ter nalogami.

Meni, da je prednost športnikov in športnic pri študiju boljša organiziranost ter vztrajnost. Zaradi epidemije COVID-19 so se Aljaževi treningi ter tekmovanja prekinila. To je močno upočasnilo razvoj njegove kariere v dvoranskem nogometu ter tudi na fizično pripravljenost.

Po opravljenem študiju se želi Aljaž zaposliti v podjetju iz njegove stroke. Ob delu želi nadaljevati športno kariero. Ostalim študentom in študentkam Academie svetuje, da naj bodo čim bolj športno aktivni, v katerikoli obliki.

Poudarja, da se človek po končani športni aktivnosti počuti bolje, kar poveča njegovo produktivnost, kreativnost ter razmišljanje.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X