Brezplačna poletna Master Class predavanja Univerze v Oxfordu za študente Academie 22. junij – 12. julij 2021

Višja strokovna šola Academia Maribor v sodelovanju z Univerzo v Oxfordu, Skoll centrom za socialno podjetništvo razpisuje brezplačna masterclass predavanja za študente Academie. Predavanja bodo potekala v času od 22. junija do 12. julija 2021 preko spleta.

Navodila za prijavo študentje prejmete na vaš študijski email naslov. Za dodatno pomoč se obrnite na referat šole po telefonu na 02 228 35 35 ali e-pošti na info@academia.si .

V tem nizu mojstrskih predavanj se boste naučili, kako lahko izoblikovana osebna, spletna navzočnost spremeni vaše življenje in znatno poveča vas doseg in vpliv. Tudi, če ne sanjate o tem, da bi postali “influencer ali influencerka”, je izpostavljenost na spletu, do določene mere, nepogrešljiva pri ustvarjanju novih stikov, pri izmenjavi idej ter pri krepitvi vašega vpliva na družbeno okolje.

Ob koncu srečanj boste:

 • ustvarili lasten blog, kjer boste lahko pisali o vaših projektih ter delili vašo mišljenje, 
 • pridobili znanje o učinkovitejši uporabi družbenih omrežij kot sta Twitter and LinkedIn za mreženje. Spoznali boste tudi moč YouTube-a, ter kako to spletno mesto vpliva na spremembe. 
 • Spoznali primere najboljših praks za osebno rast ter povezovanje in mreženje na Twitter-ju in LinkedIn-u.
 • Razumeli vpliv različnih platform za predstavitev vašega dela ter znali določiti katere platforme uporabiti za krepitev vašega sporočila.

Torek, 22. junij 2021 ob 15-16:30 (britanski čas) 1. srečanje: Pisanje bloga

Torek, 29. junij 2021 ob 15-16:30 (britanski čas) 2. srečanje: Twitter in LinkedIn

Torek, 6. julij 2021 ob 15-16:30 (britanski čas) 3. srečanje: YouTube, snemanje podcastov ter druge platforme

V tem nizu mojstrskih predavanj boste raziskali pristope, kako večja podjetja uporabljajo platforme družbenih omrežij ter umetno inteligenco za učinkovitejšo posredovanje sporočil o njihovih produktih. Raziskali boste razlike med plačanimi, lastnimi in pridobljenimi mediji ter pristope za družbeno poslušanje in dinamično ter kreativno optimizacijo spletnih strani. Ta mojstrska predavanja vam bodo ponudila vpogled v digitalni marketing ter z njim povezanimi etičnimi pomisleki.

Ob koncu srečanj boste:

 • razumeli ključne strategije korporacij za njihovo poslovno trženje,
 • spoznali prednosti in slabosti rabe različnih orodij za elektronsko poslovanje,
 • ocenili vašo poznavanje medijev v različnih poslovnih sektorjih,
 • pridobili osnovno znanje za kritično evalvacijo orodij ter strategij, ki so v uporabi pri poslovnem trženju.

Ponedeljek, 21. junij 2021 ob 14.00 – 15.30 (britanski čas) 1. srečanje: Vsako podjetje ima svojo zgodbo – ustvarjanje zgodb v marketingu in poslovanju

Torek, 22. junij 2021 ob 14.00 – 15.30 (britanski čas) 2. srečanje: Rešite se iz zagate – digitalni marketing in elektronsko poslovanje

Petek, 25. junij 2021 ob 14.00 – 15.30 (britanski čas) 3. srečanje: Nove tehnologije v medijih in marketingu

Na predavanjih boste spoznali sposobnosti, ki podkrepijo prožnost, dobro počutje in vrhunsko zmogljivost, ter kako jih razvijemo zase in nato v ekipi. Po predavanjih boste izboljšali vašo razumevanje ter pridobili praktične izkušnje pri uporabi učinkovitih orodji ter pristopov, ki jih lahko vključite v vašo delo.

Ob koncu srečanj boste:

 • razumeli boste pojem prožnosti in zakaj je pomembna pri vodenju,
 • znali boste prepoznati načine dela s kompleksnimi čustvi, ki so povezana z notranjimi in zunanjimi dražljaji,
 • spoznali boste pristope za oblikovanje pozitivne miselnosti pri njihovem delu.

Torek, 22. junij 2021 ob 14:00 -15:00 (britanski čas) 1. srečanje: Razumevanje prožnosti

Torek, 29. junij 2021 ob 14:00 – 15:00  (britanski čas) 2. srečanje: Ostanite stabilni

Torek, 6. julij 2021 ob 14:00 – 15:00  (britanski čas): 3. srečanje: Pozitivna miselnost

Besede so vplivne. Zgodbe, ki jih pripovedujemo o sebi, imajo potencial, da ponovno vzpostavijo zatiralske sisteme vladanja ali usmerijo svet v smer pozitivnih sprememb. Na predavanju bodo udeleženci z uporabo pripovedniških pristopov ovrednotili sedanje cilje njihovega projekta Map the System ter pomislili o ciljih za prihodnost.

Naučili se boste ustvarjati kreativne in analitične medijske izdelke, da se bodo udeleženci lažje postavili v vlogo miselnih vodij. Spoznali boste kako s pripovedniškimi pristopi izboljšamo njihovo dojemanje in vizijo za prihodnost.

Udeleženci bodo ob koncu predavanj izdelali vsaj dva osnutka za projekt, spoznali s projekti soroden medijski prostor, se naučili postopka predstavitve publikacij in izdelali strategijo uporabe raznih medijev za samopromocijo ter za promoviranje prepričanj in delovanja.

Ob koncu srečanj boste:

 • pripravili vsaj en pisni izdelek z vašim mišljenjem, ki bo pomagal vzpostaviti navzočnost na področju projekta,
 • uporabili literarna orodja za prikaz prekrivanja sistemov zatiranja,
 • izdelali strategijo koriščenja medijev za doseganje ciljev projekta in za uvajanje sprememb.

Četrtek, 24. junij 2021 ob 17:30 – 19:00 (britanski čas) 1. srečanje: Mapping the System: Načrtovanje za prihodnost vašega projekta MTS

Četrtek, 1. julij 2021 ob 17:30 – 19:00 (britanski čas) 2. srečanje: Pisanje in predstavitev vaših mnenj

Četrtek, 8. julij 2021 ob 17:30 – 19:00 (britanski čas) 3. srečanje: Načrtovanje medijske strategije za vaš projekt MTS

Na teh mojstrskih predavanjih boste spoznali možnosti za krepitev zmogljivosti in trajnosti lokalnih skupnosti. Na srečanjih se boste osredotočili na pristope k ustvarjanju zavezništev ter možnosti, da presežete performativnost. Udeleženci bodo spoznali priložnosti za krepitev vodstvenih sposobnosti, bolje dojemali dinamiko vplivnosti ter postali bolj odzivni in ravnali ekološko osveščeno.

Ob koncu srečanj boste:

 • sposobni prepoznati primere dobrih praks za ohranjanje in krepitev delovanja gibanj,
 • spoznali načine, kako nastopiti na miselno prizemljen način s smiselno navzočnostjo.
 • spoznali, kako razviti vodstvene veščine, ki temeljijo na transformativni pravičnosti in miselnosti osvobodilnih gibanj.

Ponedeljek, 28. junij ob 14:00 -15:30 (britanski čas): 1. srečanje: Vzdrževanje gibanj z uporabo prakse utelešenega osvobajanja 1. del

Ponedeljek, 5. julij ob 14:00-15:30 (britanski čas) 2. srečanje: Vzdrževanje gibanj z uporabo prakse utelešenega osvobajanja 2. del

Ponedeljek, 12. julij ob 4:00-15:30 (britanski čas) 3. srečanje: Kaj nas lahko abolicijska gibanja naučijo o premagovanju konfliktov ter o vzpostavljanju odgovornosti in skrbi v skupnosti?

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
 • Vaši osnovni podatki

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.