Direktor podjetja Proline varovanje d.o.o. Vulnet Sadiku

Varovanje

V okviru predmeta Sodelovanje z drugimi varnostnimi subjekti višješolskega študijskega programa Varovanje nas je obiskal g. Vulnet Sadiku, direktor podjetja Proline varovanje d.o.o. ter je licenciran zasebni detektiv.


Predavatelj gostujočega predavanja g. Sadiku je študentom ponudilo vpogled v detektivsko dejavnost ter pomen sodelovanja z drugimi varnostnimi subjekti. Poleg svoje bogate kariere v detektivski dejavnosti, opravlja tudi funkcijo direktorja v podjetju Proline varovanje d.o.o., ki ponuja večvrstno storitev opravljanja zasebnega varovanja. Predstavil je detektivsko dejavnost v širšem kontekstu varovanja ter poudaril njeno pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti posameznikov in podjetij.

Študentje so lahko izvedeli o različnih vidikih detektivske dejavnosti, kot so preiskovanje kaznivih dejanj, iskanje pogrešanih oseb, izvajanje varnostnih pregledov in preverjanje ozadja posameznikov. Poleg tega je gospod Sadiku poudaril tudi pomembnost sodelovanja detektivov z drugimi varnostnimi subjekti, kot so policija, varnostne službe in druge organizacije, ki delujejo na področju varnosti.

Skozi primere iz prakse je študentom predstavil, kako detektivska dejavnost dopolnjuje druge varnostne ukrepe ter kako lahko skupno delo različnih varnostnih subjektov prispeva k učinkovitejšemu varovanju ljudi in premoženja. Študentje so bili tako opremljeni s konkretnimi informacijami in vpogledom v delo detektivov ter njihovo vlogo v širšem kontekstu varnostne industrije.


 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X